Wethouder Bas Brekelmans vertelde dat de gemeente de inwoners zoveel mogelijk bij de herinrichting van 't Vierkant wil betrekken (Foto: Arie in 't Veld).

Herinrichting Vierkant in december?
Laatste update: 14 februari 2012 om 10:30

LISSE - Maandagavond vond een goedbezochte bijeenkomst plaats over de herinrichting van het Vierkant.

Het was de eerste avond in een sessie van meerdere bijeenkomsten, met tot doel de bewoners/belanghebbenden zo veel als mogelijk in de ontwikkeling te betrekken. Wethouder Bas Brekelmans zei dat de coalitie van het Vierkant een verblijfs- en horecaplein wil maken. Met uiteraard ruimte voor terrassen en evenementen. “We willen een proces in gang zetten waarbij de inwoners aan deze ontwikkeling bijdragen. Dat doen we in drie bijeenkomsten van zogenoemde schetsgroepen op 27 februari en 12 en 21 maart. Eenieder die daarin geïnteresseerd is kan zich daarbij aansluiten.“

De schetsgroepen krijgen te maken met gestelde kaders, zoals onder andere voldoende sfeerverlichting, geen donkere hoeken, royale loopstroken, het eventueel realiseren van ‘De Witte Zwaan’ en het plein inrichten als culinair horeca- en evenementenplein. Voor de schetsgroepen ligt er nog heel wat werk in het verschiet. Al was het alleen al om alles weg te strepen wat niet kan of moet en trachten in te vullen wat men wil. De bedoeling is dat de schetsgroepen drie varianten op tafel legen, die daarna (nog altijd als schetsen) de procedure in gaan. Waarschijnlijk kan dan in november het definitieve ontwerp worden gemaakt, gevolgd door de aanbesteding en begin in december de herinrichting van het Vierkant.