De vijf genomineerde foto's in de categorie 18 jaar en ouder. Gemaakt door (van linksboven met de klok mee): Jan Louis van den Oever, Arie van Duijn, Johan Westra, Peter Duijndam en Piet de Mol (Foto: pr).

Acht nominaties voor 'Katwijks Mooiste Natuurfoto'
Laatste update: 6 oktober 2017 om 10:46

KATWIJK - Wie maakt de mooiste natuurfoto van 2017? Om op die vraag een antwoord te geven organiseerden Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt een fotowedstrijd.

Er kwamen 200 inzendingen, waaruit de jury een selectie heeft gemaakt. Er zijn verdeeld over twee catagorieën acht genomineerden. Aan het publiek van het Natuurcentrum Katwijk de taak om uit deze genomineerde foto's een winnaar te kiezen. De foto's waarop gestemd kan worden zijn van 7 tot en met 21 oktober te zien in het Natuurcentrum Katwijk, op het strand tegenover de Oude Kerk.

De wedstrijd 'Katwijks mooiste Natuurfoto 2017' van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt leverde meer dan 200 prachtige beelden op. Aan de jury -Menno van Duijn, Hans Kruyt, Rien Nagtegaal, Arjan van Duijvenboden de mooie maar moeilijke taak om per categorie de genomineerden te kiezen.


Omdat er veel meer volwassen fotografen dan jongeren hebben ingezonden, is besloten het aantal genomineerden enigszins aan te passen aan het aantal inzendingen per leeftijdscategorie. Het niveau was hoog, maar de jury vond in de categorie onder 18 jaar de foto's van Ahmed Dashajev, David Spaans en Noor van Duijvenboden het meest in het oog springen. In de categorie 18 jaar en ouder maken Jan Louis van den Oever, Arie van Duijn, Peter Duijndam, Piet de Mol en Johan Westra aanspraak op de titel.


De genomineerde foto's worden door Foto Kruyt afgedrukt en ingelijst. Deze foto's vormen een mooie expositie in het Natuurcentrum Katwijk, waar bezoekers vanaf 7 oktober tot 21 oktober kunnen stemmen op hun favoriet (het Natuurcentrum is geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag, kijk voor extra openingstijden op www.natuurcentrumkatwijk.nl). In het centrum is ook  de expositie van de Katwijkse jutster Jacoline van Duijn te bekijken, die haar kunst van strandvondsten in dezelfde weken uitstalt voor het publiek.


De foto met de meeste stemmen per categorie zal worden uitgeroepen tot Katwijks Mooiste Natuurfoto van 2017. De fotografen van de geëxposeerde foto's krijgen hun ingelijste foto mee naar huis. De jonge fotografen krijgen als extra prijs een workshop van natuurfotografen Arjan van Duijvenboden en Menno van Duijn. Maar ook de volwassenen krijgen nog een extra prijs: het deze zomer verschenen boek 'Bijzonder Berkheide'. Beide hoofdprijswinnaars mogen hun foto af laten drukken op canvas bij Foto Kruyt.
Op zaterdag 21 oktober zal om 15.30  uur de prijsuitreiking plaatsvinden in het Natuurcentrum Katwijk.