(Foto: Erwin Plug).

Andreasplein op de schop
Laatste update: 6 oktober 2017 om 10:41

KATWIJK - Een deel van het centrum van Katwijk aan Zee wordt opnieuw ingericht. De verblijfskwaliteit en de leefbaarheid moeten voor bewoners, bezoekers en ondernemers beter worden.

Om het Andreasplein en de Princestraat en omgeving meer het karakter van een wandelpromenade met terrassen te geven, worden deze heringericht. Hier is een herinrichtingsplan voor gemaakt. In dit plan is ook opgenomen dat de parkeerplaatsen in de Princestraat en op het Andreasplein verdwijnen. De voorbereidingen zijn deze week begonnen en zaterdag 7 oktober om 14.00 uur trapt wethouder Jacco Knape de werkzaamheden aan het Andreasplein definitief af. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd tussen begin oktober 2017 en eind maart 2018. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, aldus de gemeente Katwijk.

Afgelopen maandag is men begonnen met het opbreken van de bestrating en het meubilair op het Andreasplein en in de Zuidstraat. Naar verwachting -en onder normale weersomstandigheden- is de herinrichting van het Andreasplein en de Zuidstraat eind november gereed. Werkzaamheden in de Princestraat, Voorstraat en Badstraat gaan begin januari 2018 van start.