Schrijver en illustrator Harald Timmer maakt samen met de kinderen die zijn workshop bij Grimbergen Boeken bezoeken 'wiebelmannetjes' (Foto: Erwin Brandt).

Twee rondjes en zacht drukken voor eigen 'wiebelmannetjes'
Laatste update: 6 oktober 2017 om 10:35

LISSE - "Begin gewoon met twee rondjes en vooral zacht drukken." Aan het woord is schrijver en illustrator Harald Timmer uit Nieuw-Vennep.

"Met de rondjes kan je hele mooie wiebelmannetjes maken en als je niet te hard druk kan je ze ook zo weer uitgummen". Afgelopen woensdag, de eerste dag van de Kinderboekenweek, hingen tientallen kinderen aan de lippen van Timmer. Waar tijdens het voorlezen de belangstellenden op één hand waren te tellen, was het tijdens de workshop illustreren bij Grimbergen boeken in Lisse een komen en gaan.


"De kinderen worden als het goed is thuis wel voorgelezen, maar dit is wel heel speciaal", vertelt één van de vele enthousiaste ouders. "De afbeeldingen die Timmer tijdens zijn korte uitleg laat zien lijken heel simpel, maar zijn echt geweldig grappig. Het zijn tekeningen waar jong en oud van blijft genieten".
De kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar volgen de aanwijzingen nauwgezet op en in een mum van tijd creëren ze net zoveel gewiebel in de tekeningen als de tekenaar zelf. "Erg leuk om te doen en dat met een paar eenvoudige aanwijzingen en voorbeeldplaatjes". Timmer is bekend geworden door zijn wiebelmannetje-reeks. De boeken met veel illustraties vertellen het verhaal over Wiebe die in een toverwolk terecht komt en daardoor wiebelt. Hierdoor ontstaan er problemen, maar door zijn gewiebel, lost hij ook weer allerlei avonturen op.


Vreemde wezens, griezels en engerds staan dit jaar centraal in de Kinderboekenweek, die nog loopt tot en met zondag 15 oktober.