Ploeggenoten bestormen Stef van der Zalm (l.) die zojuist de 1-0 heeft gemaakt (Foto: Johanna Wever).

Huiswerk Polak begint vruchten af te werpen
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:10

NOORDWIJK - SJC-trainer Sjaak Polak is in sommige aspecten een open boek. Is het "ruk"? Dan loopt de frustratie van z'n gezicht.

Is het goed? Dan is de trots niet van het lichaam van de Haagse trainer af te slaan. Al hangend tegen de muur van de kleedkamer met een colaatje in z'n hand, is het na de wedstrijd tegen Alphense Boys (4-0) vooral dat laatste wat de klok slaat.

Niet alleen die 4-0 maakt Polak tevreden. Vooral de progressie van z'n elftal doet hem zichtbaar deugd. Oké, nog lang niet alles gaat zoals in het in het boekje staat van de oud-prof. Maar SJC maakt stappen, kijkt vooruit, en dat is iets wat de trainer behoorlijk zint.


"Voetballend zijn we prima, maar nog niet top. Een ongelooflijk compliment naar de groep, alsjeblieft", opent de flamboyante trainer. "We hebben verdiend gewonnen tegen de beste tegenstander die we tot nu toe gehad hebben. We zijn aan het groeien met SJC. Ook in de mentaliteit. Dat is een mooi proces om te zien."


Langzamerhand begint SJC de vorm te krijgen die trainer Polak wil. Maar de Noordwijkers zijn nog wel verwijderd van de volle honderd procent tevredenheid van de 41-jarige coach. "Hij hamert elke week nog op dingen die beter kunnen", vertelt keeper Kevin Schelvis. "We moeten nog beter druk zetten. Hij heeft een heel boekje uitgeprint met hoe we aanvallend en verdedigend in zijn spelwijze moeten fungeren. We hebben een soort van huiswerk mee gekregen."