De tactische vondst om Jeffrey Koemans (r.)  op het middenveld te zetten besliste de derby (Foto: Johanna Wever).

Tactische vondst helpt Van Nispen langs Kagia
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:09

DE ZILK - De Derde Klasse A bezit dit seizoen één Bollenstreek-derby: die tussen Van Nispen en Kagia.

Zaterdag was de eerste editie in Lisserbroek. De oranjehemden dachten vorige week in Oudewater (4-5 gewonnen na een 4-1 achterstand - red.) hun lesje wel geleerd te hebben, maar niets was minder waar. De Zilkers wonnen met 1-4.

"Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan", sprak Van Nispen-aanvaller Marijn de Kok na afloop. "We begonnen goed en kwamen snel op 0-2. Zij kwamen voor de rust nog terug tot 1-2. Waarom wij het na de 0-2 zo moeilijk kregen weet ik niet. Zij gingen het iets anders doen en daar hadden we het moeilijk mee. Maar al met al was het niet zo'n lastige middag."


De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en stonden na drie minuten al op voorsprong in de derby. Ivo van der Vlugt brak door aan de linkerkant en schoot uit een moeilijke hoek knap binnen: 0-1. Even later kreeg Kagia uit een hoekschop een enorme kans op de gelijkmaker, maar de van FC Lisse overgekomen Joey van Beelen schoot van dichtbij over.


Nadat Pieter-Koen van der Plas na ruim twintig minuten werd weggestuurd in de diepte kon hij op Kagia-doelman Luuk van Paridon af. De middenvelder van de bezoekers uit De Zilk plaatste de bal fraai in de verre kruising en verdubbelde de voorsprong: 0-2.


De Lisserbroekers kwamen voor rust goed terug in de wedstrijd. Na een goede voorzet van Tijs van der Schinkel schoot Van Beelen raak: 1-2. Na de thee kwam Van Nispen uitstekend uit de kleedkamer. Na een uur spelen knikte Jeffrey Koemans (ex-speler van Noordwijk en Rijnsburgse Boys) een hoekschop binnen en bracht de marge weer naar twee: 1-3. Nog geen twee minuten later besliste hij de wedstrijd op fraaie wijze. De middenvelder werd diep gestuurd door Ivo van der Vlugt en zag Van Paridon voor zijn doel staan. Koemans tilde de bal op knappe wijze over de doelman heen en noteerde zijn tweede van de middag: 1-4.


"We hebben in de rust ervoor gekozen om Jeffrey meer in de as te laten spelen, in plaats van aan de zijkanten", praat De Kok verder. "Ik denk dat dat goed heeft gewerkt en dat heb je ook bij die goals gezien. We zijn als spelersgroep de laatste weken eindelijk weer eens compleet en dan zie je waar we toe in staat zijn."