Middenaanvaller Sam van Straten verzorgt namens NOVO het blok (Foto: pr).

NOVO kan het US pas te laat moeilijk maken
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:00

NOORDWIJK - Na het debuut in de tweede divisie tegen Spaarnestad vorige week, mochten de volleyballers van NOVO afgelopen zaterdag aantreden tegen US.

De Noordwijkers deden het bij de Amsterdamse studenten niet onverdienstelijk, maar de winst bleef ook dit keer uit.

NOVO speelde een paar jaar geleden nog tegen het tweede team van de studentenvereniging US en dit jaar dus tegen het vlaggenschip. NOVO is een onbekende voor ze, maar dit belemmerde de Amsterdammers niet om in de eerste set 'de mat' met NOVO aan te vegen, zoals US zelf grappend had aangekondigd. Coach Kees van de Meent moest weer schakelen met zijn verdediging tegen een sterk serverende tegenstander. NOVO wist aan te haken, maar de set ging met 25-18 naar US.


Daarna bleek NOVO gebroken en dacht US het matje vanaf de 2e set echt goed schoon te vegen. Bij een 7-1 achterstand moest NOVO zichzelf herpakken, wat hen na een goed geplande time-out lukte. Tom van de Meer wist met zijn spong-float service de in Ajax-tenue gehulde libero geheel uit vorm te brengen. NOVO wist zichzelf geheel terug in de wedstrijd te vechten naar 21-23, maar beloonde zichzelf niet. De passing en het afmaken van de set-ups bleven achter en ook de 2e set bleef in Amsterdam met 25-23.


Het publiek werd beloond met afwisselend spel en teams die bleken aan elkaar gewaagd te zijn. Spelverdeler Tim Oortwijn kon zijn aanvallers Sam van Straten, Tom van de Meer en Dennis Glasbergen goed bedienen. Deze werden geregeld vrij gespeeld doordat de middenspelers Gijs Paulides en John Klinkenberg zich iedere maal aandienden voor een (schijn)aanval. Ook de servicedruk van NOVO werd opgevoerd en NOVO kreeg in de derde set een setpunt. Helaas werd het punt niet afgemaakt en US stoomde door naar 26-24 setwinst.


Daarna was het toch echt tijd voor NOVO om de mat bij de achterdeur schoon te vegen alvorens ze vertrokken uit Amsterdam. Het goede spel werd doorgezet en ook kwamen de middenaanvallers meer aan bod. US werd geheel overrompeld en NOVO pakte alsnog een punt door de vierde set met 17-25 te winnen.