Tom van der Vlugt, hier op archiefbeeld, tekende voor de 1-1 (Foto: Peer Compeer).

Focus Teylingen al snel op derby na gelijkspel
Laatste update: 3 oktober 2017 om 14:56

SASSENHEIM - "Wat heeft Foreholte gedaan?", is het eerste wat Teylingen-spits Tom van der Vlugt vraagt na afloop van de wedstrijd tegen DSOV.

Na het bericht dat de Voorhouters verloren hebben bij Pancratius, reageert hij gevat: "Oh, das lekker. Volgende week staan we boven hun om 16.00 uur." Teylingen had net daarvoor een zeker lijkende overwinning weggegeven in 'the dying seconds' (3-3). Dat was een klap in het gezicht van de Sassenheimse formatie.

In de eerste helft creëerde Teylingen een aantal goede kansen op de 1-0. Tweemaal Tom van der Vlugt en Pascal de Ridder kwamen net iets tekort om te scoren. Daarna waren het de gasten uit Vijfhuizen die tot twee kansen kwamen in het eerste bedrijf. Dennis van den Nouland haalde vakkundig een bal van de lijn en ook Ramon van Beek wist een kopbal een meter voor de lijn onschadelijk te maken.


In de fase hierna was thuisploeg het even kwijt. DSOV liet na om de 0-2 te maken en dat gaf Teylingen lucht. De zwakke openingsfase in de tweede helft zorgde uiteindelijk voor een goed slot. Allereerst was het Tom van der Vlugt die met een heerlijke uithaal met z'n linkerbeen voor de 1-1 zorgde. Kort hierna kapte broer Mark naar z'n nauwelijks mindere linke, maar de bal in de linkerkruising krulde: 2-1.


In de slotfase zorgde Martijn Nelis in de counter en op randje van buitenspel toch weer koelbloedig voor de 2-2. Teylingen bleef aanvallen en speelde voor de winst. De driepunter leek er te komen, want vanuit een corner was het captain Raymond Dolieslager die de winnende leek te scoren. Vlak voor tijd viel echter de gelijkmaker.