Laura Verhees in een pittige strijd om de bal in de basket te krijgen (Foto: pr).

Dames Forwodians onderuit tegen DAS
Laatste update: 3 oktober 2017 om 14:55

VOORHOUT - Nadat vorig jaar het eerste damesteam van Forwodians tweede werd in hun poule is er in het team veel veranderd.

Coach Tim van Zelst is opgevolgd door Peter Lapidaire. Een aantal dames zijn vertrokken en nieuwe dames van buitenaf en van andere teams binnen de club zijn erbij gekomen.

Na de matige wedstrijd van vorige week was de vraag hoe energiek Forwodians tegen het tweede team van DAS uit Delft zou spelen. Al snel bleek dat het op dit punt wel goed zat en na een aarzelend begin van de wedstrijd, waarin DAS een felle verdediging hanteerde, ging de wedstrijd gelijk op. Forwodians had snel in de gaten hoe tegen de verdediging van DAS gespeeld moest worden en eindigde dit kwart bij 15-15. In het tweede kwart vergat Forwodians de rebound goed te verzorgen en door wat slordige passes kon DAS profiteren en liep uit naar 33-25.


Na rust pakte Forwodians de zaken weer energiek aan en dwong een aantal malen balverlies bij DAS af en sloop dichterbij. Met een stand van 44-39 aan het begin van het vierde kwart leek er daarom nog van alles mogelijk. Maar door te veel rebounds weg te geven aan DAS en ook weer enkele keren balverlies kon DAS in het tweede deel van dit kwart een groter gat slaan en eindigde de wedstrijd bij 68-50.


Coach Peter Lapidaire: "Er zat veel meer in de wedstrijd dan vorige week en als we hier een opgaande lijn van maken dan wordt dit een interessant seizoen waarin we veel jeugd kunnen inpassen."