Ter Leede viert de openingstreffer van Ian van Otterlo (Foto: Hans Schalk).

Ter Leede knokt zich terug van achterstand en voorbij Zwaluwen
Laatste update: 3 oktober 2017 om 14:54

SASSENHEIM - Op de Roodemolen wist Ter Leede de traditioneel moeilijke wedstrijd tegen Zwaluwen te winnen.

De ploeg van Henk Wisman kwam net als vorige week terug van een achterstand. Jeffrey Bok was wederom belangrijk voor de Sassenheimers met een assist en een goal. "Dit is wel de kracht van ons team", zei de hoofdpersoon zelf.

De Sassenheimers begonnen de wedstrijd in ieder geval voortvarend. Na een goede combinatie tussen Jesse Dingjan en Ronnie Verplancke was het uiteindelijk Ian van Otterlo die raak schoot: 1-0. Ter Leede ging op zoek naar een tweede treffer, maar kreeg uiteindelijk zelf een doelpunt tegen. Ricardo Merrelaar - die vorig seizoen ook tegen Ter Leede scoorde - kon de bal op de borst controleren en fraai raak schieten.
Wisman en zijn mannen gingen met een gelijke stand rusten, maar gaven na de thee een knullige goal weg.

Bij een vrije trap van de bezoekers ging Ter Leede-doelman Laszlo Sandor niet vrijuit. Hij miste de bal totaal. Jesper Gudde, de zoon van Eric Gudde (aftredend algemeen directeur van Feyenoord, red.), schoot zijn ploeg op voorsprong. "Je kon daarna zien dat wij een team zijn. We hebben veel goede voetballers, maar kunnen ook als ploeg voor elkaar werken. We toonden echt vechtlust. Stefan (Kraaijvanger) was iemand die daarin het voortouw nam. Hij is erg belangrijk voor het team, natuurlijk vandaag helemaal met zijn doelpunt. Niet alleen hij is overigens met zijn medespelers bezig, eigenlijk doet iedereen dat wel."


De rood-gelen gingen op zoek naar de gelijkmaker en maakten die op prachtige wijze. Na een crosspass van Kraaijvanger kon Bok een actie aangaan. De buitenspeler vond ruimte voor een schot en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-2. De aanvaller tekende zodoende voor zijn derde treffer van het seizoen. "We kregen door de gelijkmaker natuurlijk vertrouwen en wilden winnen. Je zag aan Zwaluwen echt dat ze voor een gelijkspel gingen, maar daar namen wij geen genoegen mee. Dan is het natuurlijk lekker dat je belangrijk bent bij de 3-2. Qua scorend vermogen en assists gaat het dit seizoen wel lekker, maar mijn spel moet nog beter."


Wisman en zijn mannen gingen op zoek naar de voorsprong en vonden die uiteindelijk door een slim genomen standaardsituatie. Bok nam de bal kort en kreeg 'm snel terug van Van Otterlo. De linkspoot gaf het leer voor en vond het hoofd van Kraaijvanger. De verdediger knikte zijn ploeg op voorsprong en maakte zijn eerste goal in het shirt van Ter Leede. De opluchting op de Roodemolen was groot.