Mark van Loon in actie namens The Bassets (Foto: pr).

Sassenheims rugbytalent Mark van Loon in Oranje
Laatste update: 3 oktober 2017 om 14:30

SASSENHEIM - Rugbyspeler Mark van Loon (18) is opgeroepen voor de selectie van het Nederlands team.

Het jeugdig talent van The Bassets toont op de Nederlandse velden momenteel zijn vaardigheden en wilskracht. Dit was ook bondcoach Gareth Gilbert niet ontgaan. Hij besloot de jonge Sassenheimer bij de selectie te halen.

Van Loon is al van jongs af aan actief bij The Bassets. Hij doorliep alle jeugdteams, waarbij zijn leiderschap al vroeg opviel. Huidig Bassets-trainer Phil Leck durfde het vorig seizoen dan ook aan Van Loon naar de hoofdmacht te halen. Met zijn slechts 17 jaar was hij de jongste debutant in de Ereklasse, het hoogste niveau in Nederland. Zelf twijfelde Van Loon even of het allemaal niet te snel ging. Ook zijn moeder fronste haar wenkbrauwen dat haar jongste zoon voor de leeuwen werd gegooid, maar Leck geloofde in het buitengewoon talent van zijn pupil en overtuigde haar dat het goed zou komen.


Tussen al het Ereklassegeweld houdt de jonge Sassenheimer zich prima staande en stuurt zijn veel oudere ploeggenoten aan. Buiten zijn werk als elektricien is hij nog bezig met zijn opleiding en is hij daarnaast op het veld of in de sportschool te vinden, want Van Loon zijn honger naar het hoogste stopt niet bij The Bassets.

Een carrière in het buitenland behoord tot de mogelijkheden, maar dat pas over enkele jaren. Nu speelt hij nog graag voor zijn Bassets waarin hij samen met broer Rick iedere week voorop in de strijd gaat. Dit zal komende zaterdag 7 oktober niet anders zijn, dan spelen The Bassets thuis tegen DSRC uit Delft. De aftrap is om 15.00 uur en toegang gratis.