Bart Vaneveld aan het werk (Foto: pr)

Stillevens Bart Vaneveld te zien in Grote Kerk Lisse
Laatste update: 29 september 2017 om 11:21

LISSE - Op zaterdag 7 oktober zijn in de toren van de Grote Kerk aan de Heereweg 250 in Lisse stillevens van Bart Vaneveld te zien. Vaneveld (1990) is een geboren en getogen Lissenaar die een grote passie heeft voor de schilderkunst. In het dagelijks leven werkzaam als timmerman, begon hij rond zijn twintigste met het maken van (destijds) kleurrijke abstracte schilderijen.

Hij houdt hij zich voornamelijk bezig met het schilderen van stillevens (klassiek realistische stijl). Daarnaast houdt hij zich ook graag bezig met het schilderen van figuren- en portretten.


Vaneveld maakt gebruik van een warm kleurenpalet maar zet daar bewust een 'koude' kleur, bijvoorbeeld blauw, als contrast tegenover om zo het werk een tegenpool te geven. De inspiratie voor zijn werken haalt hij onder andere uit de vele kringloopwinkels die hij afstruint naar mooie potjes, Franse zeepjes en kannetjes. De gevonden voorwerpen zet hij zo neer en belicht hij met warm licht, zodat stillevens ontstaan zoals die op 17e-eeuwse schilderijen te zien zijn.


De expositie is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Er vinden rondleidingen plaats en men kan genieten van een kopje koffie en thee. Behalve de schilderijen kan men ook de uit 1250 daterende kerk bekijken.