Vincent de Vries (Foto: pr).

Vincent de Vries speelt op orgel Nieuwe Kerk
Laatste update: 26 september 2017 om 16:47

KATWIJK - Op zaterdag 30 september om 19:30 uur verzorgt Vincent de Vries het laatste concert van het Najaarsfestival in de Internationale Orgelserie van St. Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Sinds 1984 is De Vries bijna onafscheidelijk geweest van de Katwijkse orgelseries met het Van den Heuvel-orgel. Eerst vanuit Scheveningen, later vanuit Texas en Seoul, reisde hij af naar Katwijk om familiebezoek te combineren met een handvol orgelconcerten. De vlam van het orgelvuur van de 'pianoprofessor' brandt nog immer. Al sinds zijn jeugd werd hij, net als velen, geïnspireerd door Feike Asma.

Net als de voormalige Hollandse grootmeester, stelt hij nog altijd aantrekkelijke programma's samen, waarin steevast plek is voor koraalbewerkingen. Ook dit jaar verloochent hij deze orgelvisie niet. Centraal staat nu de achtste Sonate van Guilmant, die integraal ten gehore wordt gebracht. Verder speelt hij van Bach de BWV 546. Twee gouden kleinoden zijn er met 'Herr Jesu Christ, dich zu uns wend' BWV 709 en van Asma 'Ik wens te zijn als Jezus'. Ten slotte is er de geliefde koraalbewerking Fantasie over Psalm 42 vers 3 en 5 van Asma.

De entree is 10euro, dat is inclusief een programmaboekje van het concert. Voor kinderen is de toegang gratis.