(Foto: Wim Kulk).

Grasshoppers dendert over Red Giants heen
Laatste update: 26 september 2017 om 16:44

KATWIJK - Na de gewonnen uitwedstrijd vorige week tegen CobraNova uit Voorburg stond de eerste thuiswedstrijd in Promotiedivisie voor Grasshoppers Heren 1 op het programma.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van G-teamlid Carl van Duijvenbode afgelopen zomer, ontspon zich tegen de Red Giants een eenzijdige wedstrijd. Met het vierde teamlid van het zilveren 3x3 WK-team, Bas Rozendaal, nieuw in de gelederen gingen de Katwijkers furieus van start. Op het eind van de eerste 10 minuten verslapte de concentratie iets waardoor de teller op 19-10 bleef steken. In de tweede periode werd de lijn weer doorgezet zodat bij rust met een 44-24 stand de kleedkamers werd opgezocht. Mocht Red Giants nog denken iets aan de wedstrijd te kunnen kantelen, dan werd dat al snel gelogenstraft.

De Katwijkse scoringsmachine draaide op volle toeren en het publiek werd regelmatig op mooi staaltjes basketbal getrakteerd. Nadat de derde periode in een 33-6 stand was afgelopen, was de rest nog maar een formaliteit. Jeugdspeler Kees van den Burg (net terug van een wedstrijd met Heren 2) maakte op het eind ook nog zijn opwachting en pakte zijn 2 punten mee. De eindstand werd bepaald op 97-49 waarbij de laatste aanval met de kans op de 100 niet meer werd gespeeld. Op de foto vliegt Jake Prins naar de basket voor een score, achter hem Bas Rozendaal.