Jaap van Duijn gaat naar de grond, maar krijgt geen strafschop (Foto: Piet van Kampen).

FC Rijnvogels wacht nog altijd op eerste overwinning
Laatste update: 26 september 2017 om 16:35

KATWIJK - De buitenwacht stelt de vraag misschien te snel of te makkelijk. Maar hij brandt op ieders lip: is er paniek bij FC Rijnvogels?

De ploeg van Hein van Heek wacht na vier competitierondes nog steeds op de eerste overwinning in de Hoofdklasse.

Ook zaterdag ging het in het thuisduel tegen Achilles Veen weer mis. De Katwijkers verloren in eigen huis met duidelijk cijfers: 0-3. Toch weigert aanvoerder Kevin Wijmer te spreken van een crisis zo aan het begin van het seizoen. "Tja, ik begrijp dat je de vraag stelt hoor, of er paniek is. Maar die is er niet. Misschien dat de buitenwacht zoiets inderdaad probeert te zoeken, maar vanuit de groep heb ik dat idee totaal nog niet."


Toch zien de cijfers er niet goed uit voor FC Rijnvogels. Twee uitduels eindigden in een remise (Zwaluwen 1-1, Swift 2-2). Beide thuiswedstrijden gingen verloren tegen respectievelijk VV Noordwijk en nu dus Achilles Veen.


"Maar het was niet eens zo heel slecht", vond captain Wijmer. "We gaven bijna niks weg in de eerste helft, ook al kwamen we door één moment met 0-1 achter. Maar voorin gebeurde er ook weinig. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Voor de neutrale kijker was het geen oogstrelende wedstrijd."


Na de thee leek FC Rijnvogels zich te herpakken. "We speelden best een prima half uur. Gaven druk naar voren, maar de goal viel niet. Toch was elke tweede bal voor ons. We voelden in het veld dat de 1-1 er eerder aan zat te komen dan de 0-2. Toen die een kwartier voor tijd viel, werd het moeilijk, te moeilijk."