(Foto: pr).

Supercup prooi voor dames Grasshoppers
Laatste update: 26 september 2017 om 16:32

KATWIJK - Afgelopen zaterdag hebben de basketbalsters van Grasshoppers voor het eerst in de clubgeschiedenis de Supercup gewonnen.

De gehavende equipe van Rick Driessen versloeg Lekdetec in Bemmel met 72-77.

In Bemmel werd gestreden om de Supercup die traditiegetrouw tussen de winnaar van de competitie en de bekerwinnaar van het vorig seizoen gaat. Lekdetec uit Bemmel was afgelopen seizoen zowel in de competitie als voor de beker de sterkste. Grasshoppers was echter beide keren de vice-kampioen en trad daarom in de strijd om de Supercup aan tegen Lekdetec.


Voor beide teams was het aftasten in het eerste kwart. Het bleek dat de Amerikaanse aanwinsten van Lekdetec al snel in vorm waren. Zij zorgden samen met oudgediende Rowie Jongeling voor de scores. Aan Grasshoppers-zijde was Noor Driessen in bloedvorm (21 punten). Grasshoppers won het eerste kwart met een kleine voorsprong. (16-18). Het tweede kwart begon met scores voor debutant Alissa van der Plas die twee maal vanaf de vrije worp lijn aan mag leggen en dit foutloos deed. Grasshoppers liep langzaam uit en bracht het verschil naar 9 punten bij rust (25-34).


Na de rust opende Fleur Kuijt met 2 scores. Het jonge Katwijkse team hield de Amerikanen redelijk in bedwang en Deborah Vos zorgde er dit kwart met 8 punten mede voor dat verschil 9 punten bleef (45-54). Het vierde kwart was zeker voor de uit Katwijk meegereisde supporters zenuwslopend. Tot de zevende minuut leek er nog geen vuiltje aan de lucht. De formatie uit Bemmel zette nog een keer aan en wist met een run naast Grasshoppers te komen. Het thuispubliek kreeg weer hoop en ging nog eens extra achter het team staan. Tot de laatste minuut ging het gelijk op maar het team van Driessen herpakte zich op tijd en won knap met 72-77.