Zo'n zeshonderd deelnemers ploeterden zondag over de hindernissen bij de derde editie van de Como Obstacle Run (Foto: Flashlight Fotografie).

Heerlijke hindernissen
Laatste update: 26 september 2017 om 15:55

NOORDWIJKERHOUT - De derde editie van de 'Como Obstacle Run' was een groot succes.

De ruim 600 deelnemers moesten afgelopen zondag alles geven om de hindernissen rondom het Oosterduinsemeer in Noordwijkerhout te overwinnen. De dertig obstakels waren uiteenlopend van aard, maar waren stuk voor stuk pittig.

De deelnemers moesten onder andere over hangende banden en ringen onderaan een brug de overkant zien te bereiken. Verder werd er geklommen over klimwanden en strobalen, tractorbanden omver gegooid, door de modder gerend en gekropen door kleine ruimtes. De obstacle runs komen voort uit militaire trainingen en de populariteit ervan groeit eplosief. Overal in het land schieten de runs als paddenstoelen uit de grond.


De deelnemers vonden het geweldig. "Heerlijk om sportief bezig te zijn!", roept er één terwijl hij prut nog uit zijn ooghoeken wrijft. "We zijn hier met een aantal vrienden en we vinden de hindernissen prachtig.

Sommige zijn echt zwaar, zoals die met die banden en ringen bij de brug. De banden en ringen zijn nat en moeilijk te pakken." Eén van de vrienden haakt aan: "We helpen elkaar wel een beetje, maar als we in het water vallen is dat niet erg. Dankzij moeder natuur hebben we vandaag een zonnetje dus dan drogen we ook wat sneller op."


Start en finish waren bij Restaurant Como & Co. Daar had ook het publiek zich in groten getale verzameld om de deelnemers aan te moedigen. Mede dankzij het mooi nazomerweer kon de organisatie terugkijken op een geslaagde editie.