Vera de Backker is op vrijdag de 13e te gast in de bibliotheek van Noordwijk (Foto: pr).

Kinderboekenweek wordt gruwelijk eng
Laatste update: 26 september 2017 om 15:02

NOORDWIJK(ERHOUT) - Van 4 tot en met 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Thema van de 63ste editie is griezelen, met als motto 'gruwelijk eng!'

In de bibliotheken van Noordwijk en Noordwijkerhout zijn er diverse activiteiten.

Op woensdag 4 oktober vindt in het gebouw van de basisscholen De Jutter en Hoffenne aan de Alk 82 in Noordwijk het jaarlijkse kinderboekenweekfeest plaats. Uitgeverij Lemniscaat neemt een heleboel schrijvers en illustratoren mee naar Noordwijk die creatieve workshops zullen geven. Pieter Koolwijk, Annemarie van der Eem, Wim Bos, Mies van Hout, Arienne Bolt en Annet Huizing zijn deze middag aanwezig. Kinderen kunnen zich griezelig laten schminken en er wachten spannende verrassingen. Het feest duurt van 14:00 tot 17:00 uur. Kaarten kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Meer (De Keuvel 1) en de Bibliotheek Bollenstreek.


In de bibliotheek van Noordwijkerhout wordt op woensdag 4 oktober een spannend verhaal voorgelezen. Met daarna natuurlijk griezelig eng knutselen. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom. Aanvang 14.30 uur, toegang gratis.


Vrijdag 13 oktober speelt illustratrice en kinderboekenschrijfster Vera de Backker een poppenkastvoorstelling in de bibliotheek van Noordwijk. Harrie ziet iets in het bos liggen. Het is een vreemd beest, dat rare dingen tegen hem zegt. Harrie is bang, maar dan ontdekt hij dat het niet is wat het lijkt! Een interactieve voorstelling waarin wordt verteld, getekend, voorgelezen en gezongen. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis.


Zaterdag 14 oktober neemt Isabel van Duijn een hele grote zware koffer mee naar de bibliotheek van Noordwijkerhout. Wat zou erin zitten? Een spook? Nee, tuurlijk niet, een spook weegt niets. Spinnen dan? Nee, ook niet, zelfs honderdduizend spinnen wegen niets. Maar wat zit er dan in?  Van Duijne vertelt uit haar nieuwe boek waarin allemaal griezelige en spannende verhalen staan. De voorstelling (aanvang 14.30 uur uur) is geschikt voor kinderen tussen de 4 en de 8 jaar. De toegang is gratis.


Tijdens de Kinderboekenweek kan er in de bibliotheek ook nog meegedaan worden aan een Kinderboekenweekquiz.

Meer informatie over alle activiteiten via de website.

 

Meer info: http://www.bibliotheekbollenstreek.nl/kinderboekenweek