Omar Hamdi is weer terug in de basiself van vv Katwijk (Foto: Orange Pictures).

Lisse ziet kansen tegen Katwijk: "Iedere wedstrijd is te winnen"
Laatste update: 15 september 2017 om 10:44

LISSE - Voor de tweede week op rij staat er in de Tweede Divisie een Bollenderby op het programma. FC Lisse - Katwijk is bovendien een treffen tussen een promovendus en een titelkandidaat.

Lisse-speler Tomas Tavilla verdedigde jaren geleden de oranje kleuren op De Krom, terwijl Omar Hamdi het paarsgeel droeg van VVSB, de vorige club van Tavilla.

Pas laat, net voor de start van de competitie, sloot Tavilla aan op Ter Specke. Maanden geleden gaf de aanvaller al aan te vertrekken op De Boekhorst, maar een nieuwe uitdaging bleef angstvallig lang uit. Was hij niet in trek? "Ik was gewoon bezig met een club zoeken. Het liefst wilde ik in de Tweede Divisie blijven voetballen", zegt Tavilla. "Dan wordt de spoeling al dunner. In de tussentijd heeft er niets concreets gespeeld. Toen kwam FC Lisse en dat klikte goed."


Afgelopen zaterdag kreeg hij tegen zijn oude club de eerste minuten van Robbert de Ruiter. Lisse heeft met Rick Bouwmeister, Bas Buimer en Tavilla een compleet nieuwe voorhoede gehaald. Hoe schat de man uit Oegstgeest zijn kansen in voor een vaste basisplaats? "Uiteindelijk is dat wel het doel. Dat wil iedere speler. Nu is het gewoon een kwestie van steeds meer minuten maken. De trainer heeft, en dat is logisch, vertrouwen in de spelers die er al waren."


De eerste weken zijn Tavilla in ieder geval goed bevallen. Hij vindt VVSB en FC Lisse wel te vergelijken. "Allebei dorpsclubs waar de gezelligheid ook een factor speelt. De warmte voel je ook bij Lisse. De druk om te winnen ligt bij beide clubs iets lager dan bij Katwijk." Daar is Hamdi het mee eens. "Katwijk is in alles een topclub. Dat wijzen ook de resultaten van de laatste jaren uit. Ik heb het zelf vorig seizoen ook ondervonden."


Hamdi, jaren een vaste waarde en uitgegroeid tot een van de beste rechtsback uit de regio, kwam opeens op de bank te zitten. "Het is een tijdje niet goed gegaan. Daar ben ik zelf ook heel eerlijk in. Het is iets waar je mee moet dealen. De trainer vond dat ik het spel meer moest gaan lezen en daardoor verdedigend minder in de problemen moest gaan komen. Vooral vorig seizoen toen we vaak met drie achterop speelden, heb je dat nodig."


De kaarten liggen nu weer anders. Katwijk speelt weer met vier verdedigers en mede door de blessure van Kay Blokland en het vertrek van Stefan Stam is er wederom een basisplaats voor Hamdi. "Misschien liet ik iets te veel m'n 'koppie' hangen. Zo zit ik ook wel een beetje in elkaar. En bij Katwijk weet je dat er zo een ander klaarstaat. Het zijn echt de details waar op wordt gelet. De trainer geeft dingen aan en daar moet je iets mee doen. Dat is ook onze kracht. Ieder jaar worden we wat beter."


Voor Lisse is de start met twee gelijke spelen en een nederlaag wat minder, maar de stijgende lijn zit zeker in de ploeg van De Ruiter. Katwijk is echter van een ander niveau, weet ook Tavilla. "Natuurlijk zegt het wel iets dat ze eerste staan. Ze hebben nog geen tegendoelpunt gekregen. Katwijk is titelkandidaat. Maar iedere wedstrijd is te winnen in de Tweede Divisie. De verschillen zijn niet zo groot."