Bezoekers van het eerste Greef Fest graveren glazen. Het was slechts één van de vele activiteiten (Foto: Erwin Brandt).

Vrijwilligers stimuleren en publiek informeren
Laatste update: 14 september 2017 om 11:59

LISSE - Dance Classics 18+, Silent Disco, 'Bad Joke Battle', een heuse afterparty, een Hip Hop workshop, Kinderdisco en allerlei workshops, spel- en knutselactiviteiten.

Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag stond De Greef aan de Ruishornlaan bol van de activiteiten tijdens de eerste editie van Greef Fest. En gezien alle belangstelling en positieve reacties zal het zeker ook niet de laatste zijn geweest.

Tosca Engels, medewerker marketing en evenementen van Stichting Bescal, dat het festival samen met het jongerenwerk Lisse organiseerde, laat na afloop weten dat het vrijdag en zondag rustig was, maar dat de zaterdag druk bezocht was. "Het is ook even zoeken naar de juiste balans en wat, wanneer het beste aangeboden kan worden. Wat erg aansloeg was de Silent Disco met koptelefoons waarbij het publiek zelf mocht kiezen welke van de twee DJ's ze wilden horen. Je ziet jong en oud helemaal uit zijn dak gaan, maar buitenstaanders horen helemaal niets. We willen de omgeving dan ook niet of zo min mogelijk tot last zijn. Regelmatig kregen we reacties van 'wat gaaf dat De Greef dit doet'. Eén van onze doelen was dan ook om aan vrijwilligers te laten zien hoe leuk het kan zijn."


De Greef is de opvolger van Magnifiosi, dat vooral bekend was als jongerencentrum. Jongeren hebben in De Greef nog steeds wel een plek, maar Bescal wil zich richten op een breder publiek. "Greef Fest was daarom ook bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met de opzet van de vernieuwde Greef. En ook om de vrijwilligers te stimuleren zelf invulling aan een programma te geven of iets op touw te gaan zetten", vertelt Engels verder. "De georganiseerde activiteiten zoals de hiphopworkshop door MLX Musical en Dance en de avondfeesten door DJ Skullz en DJ Cascan waren net als alle andere programmaonderdelen ook allemaal op vrijwillige basis. Naast het knutselen gaan we nog meer de nadruk leggen op openbare feesten voor jong en oud zoals tijdens de feestweek van 21 tot en met 28 september en een hele avond Silent Disco. De Greef gaat zeker door op de ingeslagen weg", besluit Engels.


Meer informatie via de website.

 

Meer info: http://www.welzijnskwartier.nl en www.bescal.nl/de-greef