(Foto: pr).

Smaakmakers in de kerk smaakt naar meer
Laatste update: 12 september 2017 om 16:25

KATWIJK - Welzijnskwartier organiseerde vorige week 'Smaakmakers in de kerk', waarbij negen projecten uit verschillende kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in Huize Callao een kijkje in de keuken van hun jeugdwerk gaven.

Tijdens het 'keuzemenu' toonden zij hun verfrissende en goed lopende initiatieven aan de bijna 40 deelnemers uit dertien kerken uit de gemeente Katwijk. De eerste netwerkmomenten en gesprekken over jeugdwerk ontstonden tijdens de maaltijd, voorafgaand aan avond. Reactie van een mannelijke deelnemer: "Een goede organisatie en een warme sfeer", was de indruk van een van de deelnemers. Sanne Alblas, medewerker Welzijnskwartier Ondersteuning Kerkelijk Jeugdwerk, trapte de avond af met een korte introductie waarin ook Ton Heemskerk als nieuwe collega werd voorgesteld. Vervolgens werd op eigentijdse wijze een kijkje gegeven in de keuken van het jeugdwerk.

De projecten varieerden van thema: Escape Room (Sionwijk), huidige jeugdcultuur (Vredeskerk & Welzijnskwartier), de 7 weken van Barmhartigheid (M25 Rijnsburg en Leiden), Kamp (Baptisten), Spreken voor Groepen ('t Kruispunt), Jeugdpastoraat  (Jongerencoach uit  Dorpskerk), Rots en Water (Welzijnskwartier), Herder zijn voor een kudde jongeren (Baptisten en hervormde kerk Valkenburg) en Kerstengelenproject (Hervormde kerk Katwijk). "Wat een mooie projecten zitten er toch in kerkelijk gemeente Katwijk", aldus een deelneemster.