(Foto: Foto Mol).

Weer even kind
Laatste update: 12 september 2017 om 16:23

KATWIJK - Vorige week gingen de hemelsluizen op verschillende momenten wijd open. Het bar slechte weer zorgde hier en daar voor overlast.

Bij de Digros in Katwijk aan de Visserijkade kwam door de hevige regenval het water ook naar beneden uit het plafond. De brandweer van Katwijk heeft het water afgevoerd en meegeholpen met dweilen om de Digros weer toegankelijk te maken voor de klanten. Een ander fenomeen waren de opbollende kunstgrasvelden bij onder meer Quick Boys. Alle wedstrijden moesten worden afgelast omdat de velden onbespeelbaar waren. De riolering kon het overvloedige water simpelweg niet aan.

Dat gold ook voor de riolering op de grote parkeerplaats bij de KNRM-schuur. Het haalde afgelopen zaterdag bij verschillende bestuurders het kind weer even in hen naar boven, al dan niet opgejut door hun eigen kinderen. Door met een flinke gang door de plassen te rijden, spatte het water metershoog op, wat mooie plaatjes opleverde.

In ieder geval één bestuurder moest het rijden door de enorme plas bekopen met flinke schade aan zijn auto, hij verloor zijn achterbumper. Handhaving Katwijk kwam ook nog even foto's maken van het wateroverlast en liet weten de situatie door te geven, zodat wellicht maatregelen genomen kunnen worden en het riool het water beter kan verwerken.