Ricardo de Vlugt zet de achtervolging in op Noordwijker Tjeerd Westdijk (Foto: Orange Pictures).

Noordwijk doet Rijnvogels opnieuw pijn in extremis
Laatste update: 12 september 2017 om 16:21

NOORDWIJK - Zou men bij FC Rijnvogels weten dat er na negentig minuten vaak nog even door wordt gevoetbald?

Een week eerder werd op bezoek bij Zwaluwen op de valreep een 0-1 voorsprong alsnog uit handen gegeven. In de derby tegen Noordwijk liep het eveneens fout af in extremis. Met een rake kopstoot velde Emiel Wendt het vonnis over de thuisploeg, na een matige wedstrijd waarin een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter had weergegeven.

Uiteraard had niemand in het Noordwijk-kamp nadat arbiter Bossen voor het eindsignaal had gefloten, een boodschap aan die conclusie. "De gelukkigste heeft vandaag gewonnen", concludeerde de winnende trainer Kees Zethof na afloop dan ook. Enkele meters verderop moest diens collega Hein van Heek nog maar een keer slikken na het teleurstellende verlies. "Even voordat die treffer viel, werd Jaap van Duijn onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Wij zaten op één lijn en Jaap kwam er duidelijk achter vandaan. Ik wil de beelden hiervan nog weleens terugzien. Bossen ging echter af op zijn grensrechter, maar die had nooit mogen vlaggen. Joost Leonard, die wel offside stond, nam immers niet aan het spel deel. Dat was absoluut een arbitrale dwaling, waardoor we duidelijk benadeeld zijn."


De druiven waren dan ook zuur voor de thuisploeg, die voor de pauze het betere van het spel had, maar niet tot scoren wist te komen. Net als een week eerder bij Zwaluwen was het te veel 'net niet' aan Rijnvogels-zijde. Dat gebeurde overigens in een wedstrijd waarin er aan beide kanten keer op keer heel veel misging. Het etiket 'bijzonder matig' paste dan ook perfect op de tegenvallende eerste helft. "We kregen een paar goede kansen, in een wedstrijd die voor rust in mijn ogen meer weg had van een schaakpartij", blikt Van Heek terug. "In de rust heb ik aangegeven dat we vooral geconcentreerd moesten spelen. Dat lukte, maar aan het einde vloeiden de krachten wel wat weg bij ons."


Noordwijk pakte op zijn beurt de zaken na de thee iets anders aan. Zethof: "Met Wendt als aanspeelpunt diep in de spits en Tjeerd Westdijk daar iets achter kregen we meer grip. We speelden vanuit de omschakeling en dat liep beter. In de slotfase hadden we de wedstrijd helemaal in handen. We oogden in ieder geval fitter dan Rijnvogels. Dat deed me wel deugd."


Uiteindelijk brak de voor FC Rijnvogels zo vervelende derde minuut van de blessuretijd aan, waarin het alsnog misging. Thomas Reynaers deponeerde de bal uit een vrije trap met veel gevoel op het hoofd van Wendt. Doelman Verkerk had geen antwoord op de kopstoot van de lange aanvaller.