De leerlingen van de jarige Bronckhorstschool bouwen een piramide in de speciale lustrum circusvoorstelling (Foto: Flashlight Fotografie).

Circus Bronckhorst
Laatste update: 12 september 2017 om 15:01

NOORDWIJK - Basisschool De Bronckhorst bestaat 35 jaar. Ter ere van het zevende lustrum werd afgelopen vrijdag een circusdag georganiseerd.

Nadat het schoollied was gezongen, verzorgden de circusdocenten de openingsvoorstelling. Daarna gingen alle groepen zelf aan de slag met het instuderen van circusacts. Alle 376 kinderen van de school hadden een rol in de voorstelling die 's middags zou plaatsvinden.


Na het oefenen was het tijd voor een lunchpauze, want van al dat leren krijg je honger. Daarna kwamen alle groepen bijeen voor de eindvoorstelling. De spanning begon bij diverse kinderen toch wel een beetje toe te slaan. Vanwege het slechte weer kon de voorstelling niet plaatsvinden op het schoolplein aan de Bronckhorststraat, maar moest worden uitgeweken naar gymzaal Binnenhof. Met een volle zaal met veel publiek ging de voorstelling van start. Alle kinderen deden heel erg hun best. Zo was er onder andere een clowntjesvoorstelling en werd er een knuffelbeer tevoorschijn getoverd. Als laatste werd er een kinderpiramide gemaakt. Na een uur was de voorstelling afgelopen.


"De kinderen vonden het 'vet'!", vertelt Marjolein Hensen, al 19 jaar directeur van de school. Ze was erg te spreken over de circusdag: "De school heeft een sociaal emotionele kant. Het gaat bij ons om veiligheid, gezelligheid en goed leren. Aandacht voor elkaar is het belangrijkste, als dat niet in orde is kun je niet leren. Wat we vandaag hebben gedaan met elkaar, ik heb hier geen woorden voor. Het was super, geweldig! We hebben een heel stabiel team mensen hier op school werken en ze hebben het allemaal naar hun zin. We hebben er met het team en de kinderen een prachtige dag van gemaakt."