(Foto: pr).

Slecht begin doet Bassets de das om tegen The Dukes
Laatste update: 12 september 2017 om 14:00

SASSENHEIM - Zo goed als de voorbereiding met winst op enkele topteams was, zo slecht startten de rugbyers van The Bassets afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd.

Zonder coach Phil Leck (was was wegens familieomstandigheden in het buitenland) begon thuisploeg The Dukes in Den Bosch furieus aan de wedstrijd, terwijl de Sassenheimers nog wakker moesten worden. Binnen tien minuten stonden de Bosschenaren al met 10-0 voor. Toen begonnen The Bassets ook aan de wedstrijd, maar dat was te laat. De Sassenheimers hielden wel steeds de aansluiting door scores van onder anderen jongeling Lucas de Waaij, maar The Dukes liep ook steeds weer uit.

De marge van 10 punten werd zelf nog wat groter. Met een einduitslag van 30-15 bewees The Bassets zichzelf een slechte dienst. Volgende week zullen de Sassemse rugbyers bij het eerste fluitsignaal wel direct wakker moeten zijn, dan komt Oemoemenoe uit Zeeland op bezoek. Dit team met een half dozijn buitenlandse topspelers zal er voor zorgen dat het in Sassenheim zal gaan donderen. De aftrap is om 15.00 uur en de toegang gratis.