Pascal de Ridder voelde zich onmiddellijk thuis bij Teylingen (Foto: Peer Compeer).

Zelfde complex, andere club voor Pascal de Ridder
Laatste update: 12 september 2017 om 13:57

SASSENHEIM - "Ter Leede-bal", schreeuwt Pascal de Ridder, wanneer een bal over de zijlijn gaat in het duel tussen Teylingen en Hillegom.

Hij steekt z'n arm op, om aan de scheidsrechter te laten zien dat zijn ploeg het voordeel moet overhouden aan de spelsituatie. Terwijl hij het roept schrikt hij zelf en beginnen z'n teamgenoten te lachen. De Ridder was eventjes vergeten dat hij nu in het zwart-rode shirt van Teylingen voetbalt.

Na jaren van aanschuren tegen het eerste elftal van Ter Leede heeft de aanvaller voor een andere club gekozen. Nog steeds dezelfde locatie, hetzelfde veld, maar een deurtje verder in het clubgebouw. Hij heeft goed nagedacht over zijn keuze. Het eerste elftal van de Sassenheimse hoofdklasser werd naarmate de tijd verstreek steeds meer een onhaalbare kaart. Tel daarbij op dat de buitenspeler net is begonnen aan een master Human Resource Management op de VU in Amsterdam, en de rekensom is snel gemaakt.


Lekker twee keer trainen in de week in plaats van drie. Daarmee heeft de aanvaller ook nog eens meer tijd voor z'n vriendin, die in Eindhoven woont. Eén plus één is twee. "Ik heb drie jaar in het tweede van Ter Leede gespeeld. Als je dan de stap naar het eerste niet hebt gemaakt en het zit er ook niet meer in, dan moet je eerlijk zijn naar jezelf. Ik vind het toch nog wel leuk om ergens in een eerste elftal te voetballen. Daarom was Teylingen een logische keuze voor mij."


Bij de buurman van Ter Leede stond de deur wagenwijd open. Naast De Ridder kwamen ook Jelle Vooijs en Lasse van Wijk richting de tweedeklasser. De drie voetballers toonden in het districtsbekerduel tegen SV Hillegom (1-1) aan een versterking voor de ploeg van Marc van Wonderen te zijn. De Ridder kwam zelfs op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. De goal viel uit een situatie waarin de aanvaller zijn specialiteit uitstekend benutte. De voetballer werd weggestoken en faalde niet 1 op 1 met Hillegom keeper Rahim Gök. "Dat was lekker binnenkomen. Het balletje viel tussen de keeper en de verdediger, dan ben ik snel weg. Ik ben een speler die altijd hard werkt. Als je dat doet, komen de ruimtes vanzelf. Op dat moment ben ik op mijn sterkst met mijn snelheid", omschrijft de Sassenheimer zichzelf.


Hij klinkt vrolijk na het duel tegen Hillegom. Niet alleen vanwege z'n goal, maar ook vanwege de manier waarop hij en zijn maatjes van Ter Leede zich vrij makkelijk hebben aangepast bij Teylingen. Natuurlijk is de stap niet zo groot als beide verenigingen op hetzelfde complex liggen, zelfs onder hetzelfde dak resideren. Maar toch... "Voordat ik hier naartoe ging, kende ik die gasten al. Zij kwamen altijd in de kantine bij Ter Leede en wij op onze beurt weer bij hun. Het voelt niet eens alsof ik naar een nieuwe club ben gegaan. Ik denk dat we een leuke ploeg hebben. Als alles een beetje mee zit, kunnen we meedoen om de bovenste plekken", stelt De Ridder. De Sassenheimer laat zich positief uit over de kwaliteit van het elftal. De 1-1 tegen eersteklasser Hillegom was daarmee, zeker voor de buitenwacht, een prima resultaat.