Het ziet ernaar uit dat het (hard)loopevenement volgend jaar niet terugkeert in Warmond (Foto: archief).

Lopen tegen Kanker maakt zich op voor laatste editie
Laatste update: 12 september 2017 om 12:24

TEYLINGEN - Op zondag 8 oktober zal de zevende editie van Lopen Tegen Kanker van start gaan.

Het bestuur van de stichting Lopen Tegen Kanker laat weten dat het voorlopig ook de laatste editie zal zijn die door hen georganiseerd gaat worden. De afgelopen twee jaar is het bestuur bezig actief geweest om mensen te benaderen die de organisatie van de loop konden overnemen en/of het bestuur konden aanvullen, maar helaas is dit niet gelukt. De stichting blijft wel bestaan en in 2018 gaat het bestuur zich beramen over mogelijke nieuwe activiteiten.

De stichting Lopen tegen Kanker, die in 2010 in het leven is geroepen, is ontstaan uit de persoonlijke ervaringen van de bestuursleden van de stichting. Kanker speelt bij heel veel mensen een grote rol in hun leven. Er wordt veel geld besteed aan kankeronderzoek en dat is zeker noodzakelijk. De stichting is echter van mening dat mensen met kanker en hun naasten ook behoefte hebben aan ontspanning en verlichting van het leed wat zij op dat moment ervaren. De stichting heeft dan ook een bewuste keuze gemaakt om regionale doelen te steunen die de omstandigheden van de kankerpatiënt en diens omgeving verzachten.

Afgelopen jaren waren dit bijvoorbeeld de inloophuizen, maar veelal kwamen er ook doelen voorbij waar er een persoonlijk verhaal de bindende factor was. Dit jaar bijvoorbeeld het bijzondere verhaal van Monique de Wit uit Warmond (deelneemster aan de loop van het eerste uur). Haar man overleed aan de gevolgen van kanker, waardoor zij er alleen voor kwam te staan met twee kleine kinderen. Dit is een van de redenen waarom zij coördinator van stichting Jonge Weduwe van de Duin en Bollenstreek is geworden. De Jonge Weduwe steunt ouders met minderjarige kinderen na het verlies van hun partner.

Dit jaar is deze organisatie een van de doelen. Ieder jaar ondersteunt de stichting regionale doelen. Dit jaar is het hoofddoel ons eigen Lopen tegen Kanker wensenfond. Vanuit dit wensenfonds worden er kleine wensen vervuld voor mensen die (zelf) getroffen zijn door kanker. De komende jaren wil de stichting het wensenfonds beter profileren in de regio, waardoor ze beter zichtbaar zijn en dus meer wensen kunnen vervullen.


De start is op 7 oktober aan de Bisschopslaan te Warmond, de starttijden zijn (onder voorbehoud): 09.30 voor de Gezinsloop (2 km), 10.00 uur voor de Wandeling (10 km), 11.00 voor de 5 km hardlopen (vanaf 12 jaar) en 11.15 uur voor de 10 km hardlopen (vanaf 15 jaar). De loop wordt muzikaal ondersteund door diverse dweilorkesten. Voorafgaand aan de Loop zijn er een aantal warming-up sessies in de sporthal, natuurlijk met speciale aandacht voor de kinderen. De prijsuitreiking en een kort 'Stilstaan bij voor wie en waarom we dit doen' start om 12.30 uur. Inschrijven kan op http://www.lopentegenkanker.nl/ en op de dag zelf tot 15 minuten voor de starttijd van de desbetreffende loop.