(Foto: pr).

Dames MHC Voorhout verliezen van Catwyck, mannen winnen van Thor
Laatste update: 12 september 2017 om 12:17

VOORHOUT - De hockeycompetitie is weer begonnen. De dames uit Voorhout stonden in de eerste wedstrijd direct voor een lastige opgave. Catwyck kwam op bezoek.

In een enerverende wedstrijd werd in de laatste 5 minuten de strijd beslist in het Katwijkse voordeel. De Voorhoutse mannen daarentegen deden juist het tegenovergestelde. Zij beslisten in de laatste minuten de wedstrijd tegen Thor in hun voordeel.

De Voorhoutse dames begonnen goed aan hun eerste wedstrijd in de 3e klasse en waren gelijkwaardig aan hun Katwijkse tegenstander.  Na 15 minuten kwam er toch een doelpunt uit het niets. Een hard ingeslagen bal in de cirkel werd door Catwyck getipt en liet keepster Mariska van Vliet kansloos. Voorhout was hierna even van slag en Catwijck probeerde de voorsprong te vergroten. Het duurde 10 minuten voordat Voorhout weer in de wedstrijd kwam. In een afgeslagen strafcorner reageerde Kirsten Bogert alert en sloeg keihard de gelijkmaker binnen.


De tweede helft gaf een ander beeld. Catwyck zette Voorhout onder druk. Het bleef lange tijd gelijk, maar vijf minuten voor tijd capituleerde de Voorhoutse verdediging en scoorde Catwyck de 1-2 in een rebound. De dames uit Voorhout zetten nog even aan om de gelijkmaker te maken, maar uit de drie strafcorners die daarna volgden werd niet meer gescoord.


De mannen maakten er een spannende wedstrijd van tegen Thor, de Leidse studenten. In de eerste helft waren de Voorhouters heer en meester en gingen door doelpunten van Alexander Peters en Jaap Dijkstra verdiend met 2-0 de rust in. De tweede helft gaf Voorhout de wedstrijd uit handen en Thor kwam terug tot 2-2. Jaap Dijkstra gaf Voorhout opnieuw de voorsprong en iedereen dacht dat de wedstrijd nu op slot zat. Niets was minder waar. Door een verdedigingsfout kwam Thor op de 3-3 en er waren nog maar een paar minuten te spelen. De Voorhoutse mannen gingen vol op de aanval en op aangeven van Jaap Dijkstra tipte Timo van Katwijk 3 minuten voor tijd de winnende goal binnen via de binnenkant van de paal.