Broekhuizen in actie tegen zijn oude club ADO Den Haag, waar hij het schopte tot het beloftenelftal (Foto: Johanna Wever).

Tom Broekhuizen wil snel schitteren op de Lageweg
Laatste update: 8 september 2017 om 12:15

NOORDWIJK - Tom Broekhuizen kiest zijn clubs zorgvuldig uit. Hij gedijt het beste bij warme, vriendelijke voetbalverenigingen die gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Een clubhopper is hij niet, wil hij ook niet zijn. Maar als hij dan toch verhuist, dan graag naar een 'tweede thuis'.

Broekhuizen is een type Cesc Fabregas. Geen honderd procent balafpakker. Daar heeft de Noordwijkse club Raymond van Heijningen voor, de kale middenvelder die ook wel de stofzuiger van de zwart-witten wordt genoemd. Laat Broekhuizen maar het spel verdelen, met passjes strooien. Maar vuile meters maken schroomt hij niet. De Lisser is blij dat hij gewoon gevraagd wordt naar z'n voetbalkwaliteiten, naar hoe z'n wedstrijd is verlopen en niet hoe het is om de bank warm te houden. Broekhuizen was klaar met een rol op 'het tweede plan'. De middenvelder sprak met mede-Lissenaren als Rick van Dijk en David Verweij. Ervaringsdeskundigen inmiddels bij SJC. Zij schetsten een beeld waar Broekhuizen zich nog steeds in kan vinden, nu hij een paar maanden rondloopt in Noordwijk. "Het is geen club waar er elk jaar tien nieuwe spelers komen aanwaaien. Het is een hechte groep waar je snel in wordt opgenomen. Ik voelde me snel op m'n gemak."


Z'n eerste officiële wedstrijd in het shirt van SJC was vooral een ongelukkige. Dat Broekhuizen een talentvolle middenvelder is staat buiten kijf, maar hij zal zelf meer verwacht hebben van zijn debuut op de Lageweg. Te veel balletjes stuiterden weg in de wedstrijd tegen RKAVV of vlogen onbedoeld over zij- of achterlijn. Of het te maken heeft gehad met z'n buitenlandse trip in de voorbereiding zal niemand weten. Het was niettemin een reis die hij niet kon laten schieten en die hem absoluut gegund werd. "Toch heb ik inderdaad even getwijfeld om te gaan", licht Broekhuizen toe. Hij vloog naar Azië om zijn goede vriend, Dennis Verbaas, te zien trouwen met een Maleisische prinses. "Goed, ik ben er twee weken uit geweest, maar heb daar gewoon m'n conditie op peil gehouden. Sinds ik terug ben hebben we in twee weken vier wedstrijden gespeeld. Dan gaat het best wel snel met je wedstrijdritme."


Al snel gaat het gesprek over op z'n avontuur in Maleisië. Een tijd om nooit meer te vergeten. Hij was voor de bruiloft nog nooit in het land geweest en genoot met volle teugen van de 'happening' en het feit dat z'n goede vriend daar een leven heeft opgebouwd. Ook in Nederland werd de bruiloft een happening. Toch is dat redelijk langs de Lisser heen gegaan. "We merkten wel dat het in Nederland behoorlijk werd opgeblazen, maar daar viel het wel mee. Voor ons was het gewoon een vriend die ging trouwen met een hele leuke vrouw. Natuurlijk is het allemaal wat groter dan een gemiddelde bruiloft, dat is zo. Het was best een mooie ervaring en belevenis. Het was heel mooi. Het was alsof we in een filmscène stonden af en toe. Moesten soms wel even in onze armen knijpen. Dan zie je onze vriend met z'n vrouw van de trap af lopen en zielsgelukkig zijn. Daar gaat het uiteindelijk om."