Paratafeltennis op de vrijwilligersmarkt (Foto: pr).

TTV Rijnsoever viert 12,5 jaar paratafeltennis
Laatste update: 7 september 2017 om 16:38

KATWIJK - Begin 2005 is tafeltennisvereniging Rijnsoever benaderd door het Zeehos, gemeente Katwijk en Fonds 1818 met het verzoek iets te gaan betekenen voor zes bewoners van het Zeehos/Raamwerk.

Bijkomend verzoek was om deze activiteit op zondagmiddag te plannen; dit vanwege het ontbreken van enige vorm van recreatie op zondag. In oktober wordt dan ook het 12,5-jarig jubileum gevierd.

Op de Vrijwilligersmarkt van 29 augustus (Andreasplein) en bij de Olympics op maat afgelopen zaterdag waren de paratafeltennissers nadrukkelijk aanwezig met enkele spelers. Komende zaterdag 9 september is Rijnsoever uitgenodigd om bij 's Heerenloo in de sporthal op locatie Willem van den Bergh een clinic van 10.00 tot 14.00 uur te verzorgen met een terugkomavond op donderdag 14 september van 18.30 tot 20.00 uur.


De huidige spelersgroep kan uitgebreid worden naar 20 spelers. Mede om deze reden heeft de vereniging de doelgroep uitgebreid van alleen fysiek naar alle spelers met een beperking. TTV Rijnsoever beschikt over een scala aan mogelijkheden voor het aanbieden van tafeltennis aangepast aan de beperking.

Alles van standaard, spelen tegen een robot tot het schuiftafeltennis (zonder netje) is beschikbaar en is tevens geschikt voor meervoudig beperkten. Ook kan worden gespeeld met een zogeheten show down balletje. Dit balletje maakt geluid en is ontworpen voor spelers met een visuele beperking. Alle voor het spel noodzakelijke zaken worden gratis beschikbaar gesteld.