Romeinse soldaten en burgers in de Tempelzaal vertellen alles over hun kleding, wapens en bezigheden van zo'n tweeduizend jaar geleden (Foto: pr).

Romeinse marktplaats in het Rijksmuseum van Oudheden
Laatste update: 7 september 2017 om 16:35

LEIDEN - Met een gezellige Romeinse marktplaats in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september luidt het Rijksmuseum van Oudheden de laatste week in van 'Casa Romana'.

Met een gezellige Romeinse marktplaats in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september luidt het Rijksmuseum van Oudheden de laatste week in van 'Casa Romana', de zomertentoonstelling over mooi wonen in de Romeinse tijd.

Romeinse soldaten en burgers in de Tempelzaal vertellen alles over hun kleding, wapens en bezigheden van zo'n tweeduizend jaar geleden. Kinderen kunnen de Romeinen helpen met het maken van kruidenbuideltjes, op pad met een speurtocht en aan de slag bij de knutseltafels. Ook zijn er demonstraties met 'Romeinse' muziekinstrumenten en kleding, speedrondleidingen over 'Casa Romana' (beide dagen 10.30, 12.30 en 14.30 uur) en een Romeinse sieradenkraam.


Verteller en Asterix-kenner Jaap Toorenaar vertelt Romeinse verhalen bij de keizerbeelden (zaterdag 15.00 uur, zondag 13.00 en 15.00 uur). Het museumcafé verkoopt Romeinse koekjes en de museumshop houdt het hele weekend opruiming van oude museumpublicaties. Op zondag 10 september zijn er tweedehandsboeken uit de museumbibliotheek in de uitverkoop.


'Casa Romana' is nog te zien tot en met zondag 17 september. De tentoonstelling biedt een verrassende kennismaking met het rijke leven van de bewoners van een chique Romeinse stadsvilla. In de geënsceneerde Romeinse interieurs zijn talloze voorwerpen uit de museumcollectie verwerkt, zoals servies, glaswerk, olielampjes en portretten, maar ook filmbeelden, kunst en modern design met een knipoog naar de Romeinen, of geïnspireerd op de oudheid. Het Rijksmuseum van Oudheden vindt men aan het Rapenburg 28. De toegang tot de markt is gratis (exclusief museumentree).

Voor meer info zie de website.



 

Meer info: http://www.rmo.nl