In het tweede stadsdebat gaat het over de 'bubbels' waarbinnen Leidenaren zich bewegen. Wat zijn die bubbels precies? (Foto: pr).

De stad aan het woord
Laatste update: 7 september 2017 om 10:58

LEIDEN - In februari organiseerde PS|theater voor het allereerst een stadsdebat; een theatraal vormgegeven debat waarin de stad aan het woord komt en strijdt om de gunst van het publiek tijdens debatten over stadsgerelateerde kwesties.

Op Prinsjesdag, 19 september, om 19.30 uur is het tijd voor deel twee. Debaters kunnen zich nu opgeven en deelnemen aan de voorbereidende workshop debatteren.

In het tweede stadsdebat gaat het over de 'bubbels' waarbinnen Leidenaren zich bewegen. Wat zijn die bubbels precies? Beperken ze onze leefwereld of is het juist heel handig om je in je eigen bubbel te begeven? Tijdens het stadsdebat vinden drie debatten plaats en na iedere stelling schuift het publiek een plekje door. Van 'voor' naar 'tegen' naar 'publiek/jury'. Tussen de stellingen door leiden Leidenaren de thema's in met een persoonlijk verhaal, en is er muziek verzorgd door PS|theater. De presentatie van de avond is in handen van Mieke Spaans en Wil van der Meer.


Voor geïnteresseerden biedt PS|theater een (beginners)workshop debatteren aan als voorbereiding. Deze zal gegeven worden door John Bijl van het Periklesinstituut, op woensdag 13 september van 19.30 tot 22.00 op de Raamsteeg 2a (het thuishonk van PS|theater).

Opgeven kan bij Rian Evers via de email. Ook wie niet bij de voorbereidende workshop kan of wil zijn, kan debatteren op de avond zelf. Het Stadsdebat vindt plaats op 19 september om 19.30 uur in de Breezaal (van de Stadsgehoorzaal) en is gratis toegankelijk voor iedereen.

 

Meer info: rian@pstheater.nl