De 'kroegbazen' Martine Heruer en Joke Vos zien de deelnemers aan het Alzheimer Café graag op 14 september in De Vlieger op de Boerhaavelaan 298 (Foto: pr).

Alzheimer Café over kunst en dementie
Laatste update: 7 september 2017 om 10:48

LEIDEN - Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen.

De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Ook dit jaar biedt men een veelzijdig en informatief programma aan.

Het onderwerp van het eerste Café is Kunst en dementie. Dit is een inleiding op de start van het programma 'Onvergetelijk' op de Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Twaalf musea in Nederland organiseren rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten volgens de methodiek van 'Onvergetelijk'.

De deelnemers bekijken tijdens deze rondleidingen een aantal kunstwerken waarover zij met elkaar in gesprek gaan. Een museumbezoek lijkt mensen met dementie goed te doen. Vaak levert een dergelijk uitstapje ook een beter contact op met dierbaren die als mantelzorger fungeren. Een rondleider van één van de deelnemende musea laat in het Café de bezoekers ervaren hoe zo'n rondleiding in zijn werk gaat en laat foto's zien.


Men is op 14 september van harte welkom in de SBO De Vlieger aan de Boerhaavelaan 298. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Voor meer info: tel. 06-10417279.