'The Big Draw' is een wereldwijd tekenfestival dat begon in 2000. Iedereen kan er bij aanhaken met een lokaal evenement (Foto: pr).

Tekenen in RvO en de Hortus
Laatste update: 7 september 2017 om 9:51

LEIDEN - Op zaterdag 16 september organiseren het Rijksmuseum van Oudheden en de Hortus botanicus Leiden 'The Big Draw Leiden', een tekenevenement met workshops voor jong en oud.

Iedereen is welkom om Griekse helden en godinnen te komen tekenen, kleuren, collages en botanische tekeningen te maken of de monumentale hortusbomen op papier te vereeuwigen.

In het Rijksmuseum van Oudheden zijn er de hele dag tekensessies voor kinderen in de tekententoonstelling 'Studio RMO' en tekentafels in de Tempelzaal. Ook kunnen ze kleurige collages maken in twee workshops 'Griekse helden' van BoekieBoekie, het tijdschrift voor iedereen die van lezen, schrijven en tekenen houdt. De workshops beginnen om 11.00 en 14.00 uur, aanmelden via winkel.boekie-boekie.nl Voor ware tekenliefhebbers en beginnend kinderboekenillustratoren is er de masterclass 'Illustreren voor tijdschriften' (12.00 tot 13.00 uur). Deelnemers dingen mee naar de stArt Award 2017. Werk van de winnaar krijgt een plek in Boekieboekie. Deelname kost € 15,--, aanmelden kan via winkel.boekie-boekie.nl .


Te midden van de Egyptische beelden in de museumzalen zijn er in de ochtend tekenlessen voor volwassenen (start 10.00 uur). 's Middags zijn er lessen portrettekenen in de tentoonstelling 'Casa Romana' (start 13.30 uur). Deelname kost € 15,--, vooraf aanmelden kan via marjoleinvandoorenmaalen@gmail.com.
Aan de overkant van het Rapenburg, in de Hortus botanicus Leiden, kunnen kinderen in het tuinhuisje plantjes onder de loep nemen bij een workshop botanisch tekenen (10.30 tot 12.30 uur, €1,50, aanmelden via de www.hortusleiden.nl). Jong en oud is de hele dag welkom in de buitentuin om naar hartenlust varenbeuken, godenpruimen en andere fraaie boomsoorten te ontdekken en tekenen. Voor iedereen is er een gratis instructiepakket.


'The Big Draw' is een wereldwijd tekenfestival dat begon in 2000. Iedereen kan er bij aanhaken met een lokaal evenement. In Leiden heeft Stedelijk Museum De Lakenhal een aantal jaren een Big Draw-festival georganiseerd.

In 2017 nemen het Rijksmuseum van Oudheden en de Hortus botanicus de organisatie van het dag-evenement voor hun rekening.

Kijk voor tijden, locaties en kosten op www.rmo.nl en de andere website.

Meer info: http://www.hortusleiden.nl