De Watersportdag staat in het teken van kennismaken met allerlei watersporten, zoals suppen en flyboarden (Foto: pr).

Gratis watersporten uitproberen op Oude Rijn tijdens Watersportdag
Laatste update: 5 september 2017 om 16:30

KATWIJK - Komende zaterdag 9 september is de Katwijkse Watersportdag. De verschillende watersportverenigingen van de kustplaats presenteren zich met een leuk en actief programma.

De activiteiten vinden plaats op het terrein van de KRB aan de Kanaaldijk en het terrein van Rijnland naast de oude loods van de KNRM (Rijnmond 200). Men kan hier kijken bij de stands van de deelnemende verenigingen en bedrijven. De Katwijkse Zeeverkenners hebben hier voor de jongere watersporters leuke activiteiten, zoals het zelf bouwen van een zeilbootje, Katwijk Event verzorgt schmincken en de Rabobank sponsort een springkussen.


Verder kunnen de bezoekers met Surfclub Katwijk suppen en kanoën met Aquasports. Er wordt door KWV Skuytevaert een zeilareana aangelegd en jonge geïnteresseerden kunnen hier kosteloos kennismaken met het zeilen in de optimist. Er kan ook gezeild worden met een lelievlet van de Katwijkse zeeverkenners. Roeivereniging Ferox is van de partij. Mensen die hun spierballen willen laten zien, kunnen een stukje meeroeien. Voor de adrenalinejunks is er de mogelijkheid om een vlucht op een flyboard te maken. Maar er kan natuurlijk kan er ook rustig meegevaren worden met sloepjes van Marina Rijnsburg. Duikschool de Dive post, de KRB, Gear freak watersportartikelen en surfschool Pro-intro zijn ook aanwezig op het terrein of op het water om te laten zien wat zij in huis hebben.


Bij de jachthaven ligt ter bezichtiging de Wilhelmina, de historische boot van de stichting Katwijker Motor. Vanaf steiger 1 (recht tegenover het evenemententerrein) zal sportbedrijf Katwijk kennismakingslessen verzorgen met de sport Float-fit, aanmeld hiervoor is verplicht en kan via de agenda op sportbedrijfkatwijk.nl. Na het sporten, varen, kijken en beleven kan er gekeken en geproefd worden bij de jachthaven bij de makreelrokers. Uiteraard is het terras van Jachthavenpaviljoen 'Het roer om' open en op het evenemententerrein wordt eten en drinken verzorgd door de Beslagkom. Dit alles wordt muzikaal ondersteund door het Skuytevaert Shantykoor.


Heel veel gratis activiteiten dus op de Oude Rijn. Het programma wordt vermeld op de website van het evenement. Op de dag zelf worden er routekaarten uitgedeeld bij de ingangen van de terreinen.

 

Meer info: http://www.watersportdagkatwijk.nl