Joost Leonard wist het net niet te vinden in zijn eerste competitiewedstrijd voor FC Rijnvogels. (Foto: Piet van Kampen).

Balende Van Heek: "Dan vraag je om moeilijkheden"
Laatste update: 5 september 2017 om 16:24

KATWIJK - De late 0-1 van Arno Dijkstra zo'n tien minuten voor het einde bezorgde FC Rijnvogels-trainer Hein van Heek bepaald nog geen gerust gevoel.

Met vier aanvallers in zijn ploeg zou het nog lastig genoeg kunnen worden in de nog resterende speeltijd. Zijn vrees werd bewaarheid. De thuisploeg kwam in de negentigste minuut langszij via Erwin de Groot.

Dezelfde speler had in de toegevoegde tijd zelfs de winnende op zijn schoen. Zover kwam het echter niet in een wedstrijd waarin het een wonder mocht heten dat er pas in de slotfase gescoord werd. Beide ploegen weigerden, met name na de pauze, om de trekker over te halen. "Uiteindelijk ging er op de beslissende momenten teveel mis. Vergeet echter niet dat ook Zwaluwen vandaag voldoende kansen heeft gekregen", zei Van Heek. "Dat heeft me wel verbaasd. Zeker gezien onze goede voorbereidingsperiode. Gelukkig heeft 'Jef' [doelman Jeffrey Verkerk red.] ons op die momenten op de been gehouden."


Pas na een dubbele, aanvallende wissel, brak de 'Van Heek-brigade' in de slotfase de ban. Arno Dijkstra bleef oog in oog met goalie Van Tienen koel en schoof de bevrijdende 0-1 binnen. "Dan zou je denken: kat in het bakkie", aldus Van Heek. "Zwaluwen gaf echter niet op. Na balverlies stonden we op het middenveld niet goed en werd er ook nog eens een voorzet gegeven vanaf de vleugel die nooit verzonden had mogen worden. Vervolgens staat die doelpuntenmaker ook nog eens helemaal vrij. Dan vraag je om moeilijkheden. En die hebben we dan ook gekregen in de vorm van de gelijkmaker."