Aedes-voorzitter Marnix Norder overhandigt Aad Verkade de Aedes-penning (Foto: pr).

Aad Verkade voor grote verdiensten onderscheiden met Aedes-penning
Laatste update: 5 september 2017 om 15:01

NOORDWIJKERHOUT - Afgelopen donderdag bracht Aedes-voorzitter Marnix Norder een werkbezoek aan Woningstichting Sint Antonius van Padua in Noordwijkerhout.

Hierbij werd Aad Verkade, de vertrekkend directeur-bestuurder, onderscheiden met de Aedes-penning. De landelijke koepelorganisatie van woningcorporaties kende Verkade de penning toe vanwege zijn zeer grote verdienste voor Woningstichting Sint Antonius van Padua en de sociale volkshuisvesting in Noordwijkerhout. Verkade is 36 jaar werkzaam geweest bij Antonius van Padua.

"We nemen afscheid van een echte volkshuisvester en daar hebben we er helaas tegenwoordig steeds minder van, terwijl kennis van het vak zo belangrijk is", aldus Norder. Hij sprak Verkade toe tijdens een bijeenkomst met de Raad van Commissarissen en een aantal collega-directeurbestuurders uit de regio. Onderwerp van gesprek was de toekomst van de kleine corporaties. Na deze bijeenkomst volgde een rondje langs het bezit van Woningstichting Sint Antonius van Padua, met name naar die projecten die zijn gerealiseerd onder leiding van Aad Verkade. De boodschap van deze rondgang luidt dat kleine corporaties prachtig bezit kunnen neerzetten, met combinatie van zorg en vastgoed die aansluit op wat Noordwijkerhout nodig heeft.


Opvolger
Verkade wordt per 1 oktober opgevolgd door Merlien Welzijn (43), die inmiddels door de Raad van Commissarissen is benoemd. Welzijn heeft in Rotterdam gewerkt bij grootstedelijke woningcorporaties en werkt nu als manager Wonen bij Tablis Wonen in Sliedrecht. Ze heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden en is sinds 2004 werkzaam bij woningcorporaties. Zij heeft recent de opleiding tot corporatiebestuurder nieuwe stijl gevolgd aan de Tilburg University. Welzijn woont samen met haar man en twee pubers.


"Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij de uitdaging waarvoor Woningstichting Sint Antonius van Padua zich gesteld ziet nu de gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk gaan fuseren, open zal aangaan en op haar eigen manier het gat dat Aad Verkade laat vallen zal vullen", aldus voorzitter van de RvC Gert Hylkema.