De Schippertjesdagen van vorig jaar vanuit de lucht (Foto: Aerial Footage Holland/Tim Burgmeijer).

Muziek en heel veel boten op Schippertjesdagen Warmond
Laatste update: 5 september 2017 om 14:01

WARMOND - Komende vrijdagavond beginnen de Warmondse Schippertjesdagen op de Gemeentehaven in Warmond.

De haven is weer rijkelijk gevuld met mooie en historische schepen, opduwers, sleepboten, bakdekkers, Stoomsleper de Adelaar, de Kagenaar Hylke Tromp en een heuse laad- en losschip uit vroegere tijden.

Men kan weer meevaren met de Stoomsleper, salonboot de Heere Schouten en (nieuw dit jaar) de Hylke Tromp. Op zaterdag en zondag stallen de marktlieden van de nautische markt hun waar uit op de gemeentehaven in Warmond. De markt begint om 09.30 uur op zaterdag en 10.00 uur op zondag. De vrijdag wordt geopend met een Kapiteinsdiner waar de schippers hun maag lekker kunnen vullen. Hierna is er een Hollandse feestavond met optredens van Arie Nijgh, DJ Louis en DJ Rowan. Zij zullen deze avond een weergaloos optreden verzorgen.


Aan de kleintjes is ook gedacht, er is het hele weekend ruimte om een leuk bootje in elkaar te timmeren en in 'waterballen' over het water te lopen. Tevens is er een wedstrijd 'wie krijgt het snelst het grootzeil in de top van de mast'. Zaterdagmiddag gaan de opduwers en slepers trekken tegen de klok, hier mogen ze de spierballen laten zien met de één of twee cilinders. Zaterdagavond is het vaar-iété, op 3 locaties op de Leede worden verschillende vormen dans en muziek getoond. Het is de bedoeling dat men vanaf het water naar de optredens kijkt. Mensen die geen boot hebben, kunnen opstappen bij de Gemeentehaven en bij Park Groot Leerust. De zaterdagavond wordt verder ingevuld in de feesttent met Rock-coverband Supportact uit Katwijk, deze band zorgt ervoor dat u helemaal los kunt gaan op de muziek.

Op zondagochtend is er een heerlijk ontbijt om even lekker wakker te worden, men kan aanschuiven voor 3 euro per persoon. Zondagmiddag laten de opduwers zien hoe je met deze bootjes behendig kunt zijn op het water. Ook op deze middag wordt de traditionele zeilwedstrijd georganiseerd en strijden de zeilers om de Vredenborg wisselbokaal. Op zaterdag zingen zeemanskoor de Noordwijkers en zeemanskoor de Torren het hoogste lied. Op zondagmiddag zullen de Warmondse koren 't Joppekoor en 't Schippertjeskoor gezamenlijk de optredens verzorgen. Aan het eind van de middag worden de Schippertjesdagen afgesloten door EX-BTW en de Alsjemaarbekendbentband.

Meer info via de website.

 

Meer info: http://www.schippertjesdagen.nl