Ferry Knop (Foto: pr).

Historische Kring brengt eerbetoon aan Ferry Knop
Laatste update: 5 september 2017 om 14:33

VOORHOUT - Wie kent hem niet? Welke Voorhouter zag hem niet dagelijks op zijn brommertje door weer en wind door Voorhout tuffen? Hij was bij iedereen een graag geziene gast, die overal kon aanschuiven. De nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Voorhout (HKV) is een eerbetoon aan de in 2005 overleden Ferry Knop.

De man die vanaf 1986 toevallig tot 2003 voor zijn Voorhouts Weekblad het nieuws versloeg.

De HKV vindt dat het werk van deze ereburger van Voorhout geëerd moet worden. Op 10 september, tijdens de Open Monumentendag (OMD), opent zijn weduwe Jos Knop om 12.00 uur in het Kenniscentrum van de HKV de tentoonstelling met collecties van zijn werk, documenten, zijn helm en natuurlijk veel foto's. Helaas, zijn brommer is er niet meer. Vanaf 13.00 uur is er in het Kenniscentrum in het kader van de OMD en de tentoonstelling een extra Inloop.


Dag en nacht was Ferry in de weer. Geen vereniging, bedrijf of activiteit die niet door Ferry op de foto is gezet. De HKV beschikt over honderden, zo niet duizenden ongesorteerde foto's en negatieven. Documenten met daarop heel Voorhout in beeld. Ferry Knop was de man die moeiteloos een Kuipzwam uit zijn mouw schudde en met het grootste gemak bekende Voorhouters op de hak nam.


Voor al zijn werk ontving hij in 2002 uit handen van burgemeester Cor de Ronde de Eremedaille van de Gemeente Voorhout in zilver. Een onderscheiding waar hij trots op was.

De tentoonstelling duurt tot het eind van het jaar en is tijdens de inlopen te bezichtigen. De eerst volgende Inloop is woensdag 13 september van 14.00 tot 16.00 uur.