De dames vieren de overwinning op de mannen en staan nu met 3-2 voor in de 'Battle of the Sexes' van Tespelduyn (Foto: pr).

Dames verslaan de heren in 'battle of the sexes'
Laatste update: 17 augustus 2017 om 10:59

NOORDWIJKERHOUT - Afgelopen weekend namen de dames het op Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout op tegen de heren in een heuse 'battle of the sexes'.

Bijna 40 golfers namen deel aan de strijd, waarin de heren hun titel van 2016 wilden prolongeren. De dames op hun beurt waren daardoor extra gebrand om te titel dit jaar te winnen.


Op zaterdag moesten de heren nog even inkomen en stonden na dag één op een lichte achterstand. De koppositie viel de dames zwaarder dan gedacht en dat maakte de strijd op zondag nog spannender. Toch waren het zondagmiddag de dames die de de winnaarsbokaal met het roze golfballetje omhoog mochten houden. Dat de mannen en vrouwen op de golfbaan aan elkaar gewaagd zijn blijkt niet alleen elk jaar bij de 'battle', maar is ook terug te zien in de totaalstand. De battle wordt sinds 2012 op Tespelduyn gehouden en de dames staan na de overwinning van dit jaar met 3-2 voor.


Zaterdag 19 augustus is de volgende wedstrijd op Tespelduyn.  Tijdens de Koppelwedstrijd wordt er dan in teamvorm gegolfd.

Inschrijven kan nog tot vrijdag 12.00 uur via de website.

 

Meer info: http://www.tespelduyn.nl