(Foto: pr).

Mini Ryder Cup in tweede ronde Rabobank DBB Cup
Laatste update: 14 juli 2017 om 10:30

STREEK - De 48 deelnemende bedrijven aan Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup (Rabobank DBB Cup) vervolgen binnenkort hun tweede ronde met een spelvorm die al jaren vast onderdeel is in de Ryder Cup.

Eens per 2 jaar nemen de beste golfers uit Europa het op tegen de beste golfers uit de Verenigde Staten van Amerika met als inzet de prestigieuze Ryder Cup. Een vast onderdeel in deze wedstrijd is het spelen van teams (2 spelers) volgens de spelvorm 'foursome matchplay'. Hierin slaan spelers om en om af met als doel het winnen van zoveel mogelijk holes. Medeorganisator John van der Tol over de gekozen spelvorm: "In de eerste ronde was het vooral belangrijk dat de spelers elkaar goed aanvulden, in de tweede ronde moeten de spelers op het juiste moment pieken en speelt de strategie een belangrijke rol."


Op Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout hebben de Duin- & Bollenstreekse bedrijventeams twee maanden de tijd om ronde 2 te voltooien (2 wedstrijden). De organisatie heeft na de eerste ronde 16 poules van 3 teams samengesteld op basis van hun resultaten uit ronde 1.

De Rabobank DBB Cup is een golfcompetitie voor bedrijventeams uit de Duin- & Bollenstreek waar naast het sportieve element het netwerkkarakter een belangrijke rol vervult. Medeorganisator en golfbaandirecteur Peter Duivenvoorde: "Het is leuk om te zien dat bedrijven ook echt de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen én komen er daadwerkelijk matches tot stand."