(Foto: pr).

Woningstichting Sint Antonius van Padua is klaar voor de toekomst
Laatste update: 5 januari 2017 om 15:19

NOORDWIJKERHOUT - “We hebben een bijzonder druk jaar achter de rug”, valt Cock van Leeuwen, manager Vastgoed bij Woningstichting Sint Antonius van Padua, met de deur in huis. “Daarbij is duidelijk, dat we klaar zijn voor de toekomst”.

 

Duidelijke woorden die met feiten kunnen worden gestaafd. Zo noemt Van Leeuwen de invoering van de nieuwe Woningwet die in 2016 een administratieve megaklus opleverde. Daarnaast is de oplevering van Nieuw Puyckendam op een oor na gevild. Bij elkaar vijf gebouwen met 126 levensloopbestendige appartementen. Grotendeels in de huursector, maar ook 27  koopappartementen”, somt Van Leeuwen op.

 

Tegen de stroom in zijn we als één van de weinige woningcorporaties ook tijdens de recente crisisjaren druk geweest met het ontwikkelen en realiseren van plannen. Daarvan staan er op korte termijn drie op stapel. Oud-Munnekeweij verdwijnt, maar op die plek verrijzen straks 45 woningen voor één- of twee persoonshuishoudens, het plan Zoutopslag in de Zilk levert in 2018 twintig woningen/appartementen op en aan de Maandagsewetering verrijzen straks op de plek waar de flats nu inmiddels leeg staan, ook nog eens 24 woningen. Daarnaast is er nog het Portefeuilleplan 2017-2030 naar aanleiding van de gemeentelijke Woonvisie. Daarin is de woonbehoefte in Noordwijkerhout voor de komende twaalf jaar in kaart gebracht. We willen in die periode jaarlijks dertig woningen realiseren om in de behoefte van sociale woningbouw te voorzien.”

 

Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft in Noordwijkerhout en De Zilk momenteel 1.923 van de ongeveer 6.000 woningen in haar bezit. “Dat zijn naast de vele huurwoningen ook complexen als Puyckendam en Munnekeweij met al haar bijbehorende ruimten. De trend is tegenwoordig dat mensen zolang mogelijk thuis blijven wonen. Daar spelen we op allerlei gebieden op in door onze woningen daar geschikt voor te maken en te houden”. De 27 medewerkers van de stichting hebben het er druk mee.

 

Woningstichting Sint Antonius van Padua

Postbus 40, 2210 AA Noordwijkerhout

0252-343100

Meer info: http://www.ws-padua.nl