Keanu, Zhora, Lesley, Manou, Esther en Femke, nu nog op de MOVO-Lucia in Lisse. (Foto: Lia in ’t Veld).

Leerlingen MVO-Lucia verheugen zich op verhuizing
Laatste update: 18 januari 2012 om 13:08

LISSE – Met de start van het nieuwe schooljaar verhuizen de leerlingen van de MVO-Lucia aan de Achterweg in Lisse naar de nieuwbouw van het Fioretticollege Hillegom.

De nieuwe school heeft dan ruim 900 leerlingen. Een rondje langs scholieren van de MVO-Lucia leert dat de meeste van hen de verhuizing wel zien zitten. “Het gaat eindelijk gebeuren.”

Lesley Hulzing (17 jaar, vierde klas) maakt de nieuwe school niet meer mee. “Ik haal dit jaar mijn diploma, dus nu gaan we eindelijk verhuizen en dan maak ik het niet meer mee! Echt jammer.” Voor Esther Horstman (13 jaar, eerste klas) uit Vogelenzang is de school straks een stuk dichterbij huis. Manou van der Vlugt (13 jaar, tweede klas) en Femke Rootzand (12 jaar, eerste klas), beiden uit Lisse: “Voor ons is het een stuk verder fietsen. Dat is voor de leerlingen uit Lisse wel een minpunt. Maar dat is ook het enige. Verder vinden we het leuk om naar een nieuwe school te gaan.”
Keanu Grot (16 jaar, derde klas) uit Bennebroek komt van de Paulus en ziet straks weer oude bekenden terug. Zijn klasgenoot Zhora Zacharian (16 jaar) uit Abbenes zegt “gewoon nieuwsgierig te zijn naar de nieuwe school. Voor mij is het iets verder reizen, maar ik heb een scooter dus dat vind ik geen probleem.”

Lees het uitgebreide artikel in de Weekendkrant