Destiny Mietema, Cathy Vreeken, Fien Eveleens en Marco Blonk zijn trots en verheugd over de schenking van Kringloopcentrum Bollenstreek aan KiKa (Foto: Erwin Brandt).

Kringloopcentrum Bollenstreek haalt 10.000 euro op voor KiKa
Laatste update: 3 mei 2016 om 10:31

LISSE - Eén van de instellingen, die het hele jaar door in touw voor is voor kinderen met kanker en de Stichting zelfs in hun statuten hebben opgenomen, is Kringloopcentrum Bollenstreek aan de Vennestraat 10 in Lisse.

Initiator en oprichter Marco Blonk en vrijwilligster Cathy Vreeken zijn de drijvende krachten achter de groeiende en bloeiende kringloopwinkel. Afgelopen zaterdag werd een cheque van liefst 10.000 euro overhandigd aan KiKa.

Blonk vertelt dat van de omzet na aftrek van kosten en reserveringen voor nieuwe investeringen wordt overgemaakt naar goede doelen zoals KiKa en een paar andere zorgprojecten. "Eigenlijk staat de hele bedrijfsvoering in het teken van geld inzamelen om andere projecten te ondersteunen. We hebben bijvoorbeeld werkplekken ingericht voor mensen die in de maatschappij moeilijk aan de bak komen en plannen voor een zorgboerderij."


Vreeken, zelf bijna dagelijks aanwezig, vult aan dat zonder de bijna vijftig enthousiaste en zeer betrokken vrijwilligers die zich regelmatig en soms dagelijks inzetten voor de toko, de winkel er heel anders zou uitzien. "We zouden nog lang niet zo ver zijn en veel initiatieven zouden in de ijskast belanden. Afgelopen zaterdag 30 april hadden wij daarom een feestavond voor de vrijwilligers, met de achtjarige Destiny Mietema als jongste telg, georganiseerd om ze te bedanken voor hun drive en grandioze inzet", aldus Vreeken.


Nog steeds overlijdt in Nederland één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte vertelt bevlogen vertegenwoordigster van KiKa en gemeenteraadslid van de Haarlemmermeer Fien Eveleens. "Daarom ben ik blij met iedere actie. Of het nu gaat om 23,00 wat kinderen hebben ingezameld of het enorme bedrag van de kringloopwinkel het is mij allemaal even lief en ga ik overal langs om de cheques in ontvangst te nemen en op ons hoofdkantoor in Amstelveen te laten zien."