Opnieuw krijgt de gemeenteraad het voorstel om de sporthal van FC Lisse over te nemen (Archieffoto).

 

Sporthal FC Lisse opnieuw naar gemeenteraad
Laatste update: 13 januari 2012 om 9:40

LISSE – De gemeenteraad van Lisse krijgt opnieuw het collegevoorstel te behandelen om (een deel) van het onroerend goed van FC Lisse over te nemen.

Een tweesnijdend zwaard, want enerzijds wordt het hierdoor voor de vereniging werkbaar om de grote financiële moeilijkheden waarin de voetbalvereniging verkeert op te lossen en anderzijds voorkomt de gemeente dat de club failliet gaat. Dat laatste is van groot belang, want de gemeente heeft wegens huur en energie een vordering van 360.000 euro op de vereniging en staat bovendien garant voor diverse aangegane leningen. Bij een faillissement zou de gemeente dus diep in de buidel moeten tasten.

Wethouder Bas Brekelmans zegt dat het raadsvoorstel in feite ongeveer hetzelfde is als het voorstel dat eerder aan de raad werd voorgelegd. “De discussie hierover verliep moeizaam en de raad wilde een betere uitleg hebben. Met het nieuwe voorstel wordt daaraan voldaan. In het kort komt het erop neer dat we de sporthal en twee kleedkamers overnemen. Voor één euro."

Lees het uitgebreide artikel in de Weekendkrant.