Bij de herinrichting van het Vierkant gaan 11 parkeerplaatsen verloren (Foto: pr).

Ondernemers Vierkant tegen verlies parkeerplaatsen
Laatste update: 20 februari 2013 om 10:33

LISSE – Een aantal op het Vierkant gevestigde ondernemers maken er bezwaar tegen dat als de herinrichtingsplannen van de gemeente Lisse doorgaan, er elf parkeerplaatsen verloren gaan.

Namens acht ondernemers voerde Joop Janssen van de firma Ter Gouw hierover dinsdagavond het woord in de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Jansen schetst dat onder hen de angst leeft voor verlies van omzet en economische schade. “De huidige parkeerplaatsen worden intensief gebruikt en de parkeerduur is vaak binnen het tijdbestek van een uur. Consumenten die even enkele kleinen boodschap gaan doen of iets ophalen of afgeven vinden de mogelijkheid van parkeren op het Vierkant een geweldige ervaring.”

 

Janssen merkte ook op dat de ondernemers namens wie hij sprak geen enkele meerwaarde zien in de zin van economische verbetering. “De ondernemers waar het over gaat zullen dan ook individueel nog voor 14 maart schriftelijk tegen het voorlopige plan protesteren. Daarbij zal iedere bewoner en ondernemer hun bezwaar onderbouwen op hun eigen manier. Maar over het behoud van de parkeergelegenheid zijn alle personen waarvoor ik hier sta het eens.” Janssen zei tevems er niet op uit te zijn het plan totaal te veroordelen, maar wel zich hard te willen aken voor het behouden van het huidige aantal parkeerplaatsen.