Eerste race op Asopos Najaarswedstrijden
Laatste update: 16 oktober 2012 om 10:36

LEIDEN - Op zaterdag 27 oktober is het alweer tijd voor de 42e Asopos Najaarswedstrijden.

Deze roeiwedstrijd wordt georganiseerd door studentenroeivereniging Asopos de Vliet uit Leiden en vindt plaats op de Bosbaan in Amsterdam. De winnaars van deze wedstrijd gaan met de titel 'Afroeikampioen van 2012' naar huis.

De Asopos Najaarswedstrijden zijn een eerste ontmoeting tussen eerstejaarsroeiers met de concurrenten van alle studentenroeiverenigingen uit heel Nederland, dus een ideale gelegenheid om de krachten te meten. Velen zijn pas een paar weken aan het roeien, maar na fanatiek trainen is iedereen klaar om aan de start te verschijnen.

De eerstejaarsroeiers starten in C4-boten met een stuurman. Ze zullen races van 500 meter naast elkaar varen, de eerste race in hun roeicarrière, en de snelste van elke race gaan door naar de volgende ronde. Dit afvalsysteem zorgt ervoor dat de zes snelste boten in de finale tegen elkaar zullen strijden.

Naast een groot aantal eerstejaars zullen er ook veel ervaren ouderejaarsroeiers aan de start verschijnen in één-, twee-, vier- of achtpersoonsboten. Zij zullen laten zien hoe ze de zomer zijn doorgekomen en zich meten met de concurrenten. Maar niet alleen studenten zullen aan deze wedstrijd deelnemen. Er zullen ook bedrijfsachten starten, waaronder die van roeisponsor Aegon. Deze boten met acht roeiers en een stuurman aan boord zullen strijden voor de titel ‘Beste najaars bedrijfsacht’.

De hele dag, van 8.30-18.00 uur, gaan er boten over de baan dus zeker de moeite waard. De wedstrijd wordt van deskundig commentaar voorzien, wat voor extra sfeer zorgt op de kant. Voor info kan men terecht op najaars.asopos.nl.