Projectleider Kees Thielen (rechts) legt wethouder Bas Brekelmans uit hoe de ruimte wordt verdeeld (Foto: Arie in 't Veld).

Binnenkijken bij nieuwe Fioretticollege
Laatste update: 11 oktober 2012 om 9:22

LISSE – De nieuwbouw van het Fioretticollege aan de Sportlaan verloopt voorspoedig. Woensdagmiddag hebben genodigden kennisgemaakt met het nieuwe schoolgebouw.

Het nieuwe gebouw is nog in aanbouw, maar het is al duidelijk te zien hoe het zich verder zal ontwikkelen. Het wordt een heel groot, ruim en licht gebouw, dat volgend jaar voor het nieuwe schooljaar in gebruik genomen zal worden. Johan Compier, de directeur van het Fioretticollege vestiging Lisse, zei bij die gelegenheid een geweldig gevoel te hebben over de gang van zaken tot dusver. “Het heeft even geduurd, ook door de voorbereidingsperiode en de financiële perikelen, maar nu zijn we duidelijk op weg naar de realisatie van dit gebouw dat in april in volle glorie zal worden geopend. Het is een geweldig gebouw.”

Wethouder Bas Brekelmans  onderschreef de opmerking van Compier dat er eerst een lastige periode moest worden doorlopen. “Daarna is er relatief snel gebouwd. Er is de vraag of het gebouw alsnog te klein blijkt te zijn, maar ook daar slaan we ons doorheen.” Over het gebouw zei hij: “Het gebouw is heel transparant, met veel en ruime lesruimtes, een aula van 400 vierkante meter en straks in het atrium ook een forse boom die dan naar binnen gehesen moet worden.” Voor de verwarming is de school aangewezen op de koude/warmte opslag die wordt aangelegd en waarvan ook het sportcentrum gebruik zal maken.