FC Lisse en gemeente ondertekenen overeenkomst
Laatste update: 21 augustus 2012 om 11:57

LISSE - Vorige week hebben FC Lisse en de gemeente een overeenkomst getekend die de weg naar het oplossen van de bij FC Lisse gerezen financiële markeert.

Niet dat de voetbalvereniging er daarmee is, want “Er moet nog veel gedaan worden om de zaak definitief en structureel goed op de rails te krijgen", aldus vice-voorzitter Benno Kooy. Hij neemt de honneurs van de voorzitter van FC Lisse waar, omdat Kooy bij het gehele traject van het oplossen van dit probleem nauw betrokken was. Wethouder Bas Brekelmans zegt over de overeenkomst dat hiermee is vastgelegd wat de raad wilde. “Er is een periode van grote consternatie afgesloten. Ook op politiek gebied. Ik ben blij dat dit nu allemaal achter de rug is. Nu kunnen we de blik op de toekomst richten.”

De overeenkomst houdt in, dat de gemeente voor het bedrag van 545.000 euro het kunstgrasveld en zes kleedkamers van de FC overneemt, die daarmee wordt verlost van de lasten die op deze zaken goed rusten.  “Ook is er een regeling getroffen voor het terugbetalen door de FC van de schuld van 360.000 euro aan de gemeente. Afgesproken is dat deze schuld in een periode van tien jaar wordt afbetaald. Daarnaast is er het bedrag van 72.000 euro dat de gemeente voorschiet. Er wordt een lening bij de Rabobank afgelost. De bank rekent, volkomen regulier, in dergelijke gevallen een vergoedingsrente die op genoemd bedrag uit komt. “Dat geld hadden we niet, aldus Kooy en we worden hierbij dus geholpen door de gemeente, waardoor ook alles in één hand komt.” Ook dat bedrag gaat FC Lisse aflossen, namelijk na de tien eerder genoemde jaren en in twee jaarlijkse termijnen. Totaal lost men dus twaalf jaar jaarlijks 36.000 euro af.”

Kooy zegt dat het evenwel ook zo kan zijn dat de vereniging het voor elkaar krijgt om meer inkomsten te genereren. “In dat geval zullen we ook meer aflossen.” Brekelmans vertelt eveneens dat ook nog op de rol staat, dat over vier jaar de sporthal en de resterende twee kleedkamers door de gemeente worden overgenomen. “We kunnen nu een emotionele periode afsluiten en bij de start van het nieuwe seizoen de blik op de toekomst richten. Een toekomst waarin echter nog veel moet gebeuren, want we zijn er nog niet,” aldus Kooy.