Voetveer Heere Schouten vaart normaliter op 't Joppe in Warmond (Foto: pr).

Vrijwilligers van Het Raamwerk in het zonnetje
Laatste update: 10 augustus 2012 om 13:24

WARMOND - Stichting Het Raamwerk heeft in de afgelopen weken tien zogenaamde ‘Uitjes op maat’ aangeboden aan hun vrijwilligers: varen op de Kagerplassen met De Heere Schouten.

De stichting Het Raamwerk ondersteunt en begeleidt kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Zuid-Holland Noord. De taken bij de vele verschillende aangesloten instellingen worden verricht met de hulp van veel vrijwilligers. De mogelijkheid om met het voetveer te varen en daarmee gelijk een leuk aanbod te realiseren voor de vrijwilligers is 'een schot in de roos', is gebleken uit de reacties van de enthousiaste deelnemers.

 

"De vrijwilligers konden zich inschrijven voor verschillende data", vertelt Michael van Tongeren, coördinator van de vrijwilligers. "Wij zorgden er voor dat er steeds een vol schip was met mensen die elkaar nog niet ontmoet hadden in het vrijwilligerswerk. Tijdens de vaart werd eerst iets verteld over de Kagerplassen en na de koffiepauze deelde men ervaringen." De Heere Schouten is een scheepje waar maximaal twaalf personen plaats kunnen nemen. De boot wordt gevaren door twee vrijwillige schippers die normaliter het voetveer varen op ’t Joppe in Warmond.